Håkon Paulsen satte et skudd midt i midten av skiva. Bedre kan det ikke gjøres, og det av en gutt som bare skyter en gang i året, på Skytingens dag, slik det var søndag hos Bæverdalen skyttarlag.

- Artig å skyte, sier Håkon.

Han får høre det er trening hver onsdag og har lyst til å komme, men han er også veldig interessert i fotball. Det spiller han hver dag heime i Bøfjorden. Med Ronaldo som et av forbildene drømmer Håkon om å bli fotballproff.

- Har flere forbilder, men ikke Messi for han bommer på straffespark, sier Håkon.

Bror Daniel er også fornøyd med egen skyting. I likhet med sin yngre bror treffer også han blink, men instruktør for Håkon, Kjell Arne Fjærli, smiler til Håkon og sier spøkefult:

- Det ser ut som du slo storebror din, det er viktig å slå bror sin, sier Fjærli.

Kjell Arne er sjøl en habil skytter og sammen med sin far Ivar tar han seg av barn og unge som kommer for å skyte. Standplass er på 100 metersbanen, rifla er salong. Vinden er perfekt for å kunne få gode treff. Noe brødrene Paulsen viste til fulle.

- Vi skulle fått flere yngre til å skyte, sier Ivar Fjærli.

Håpet med skytingens dag er å vise barn og unge hvor gøy det er å skyte og å se treffene i blinken. Med sjølanviser ser skytteren skuddets treff i skiva direkte etter å ha trykt på avtrekkeren. Det er spennende og skytterne er raske til å snu på hodet for å se hvor skuddet har truffet.

Da er det nesten uutholdelig å skyte serie og måtte vente til alle skudda hos alle skyttere er sendt av gårde for å kunne se treffene. Noen reagerer da med å skyte fort, og da gjerne ikke treffe like bra som de kunne gjort om de tok seg bedre tid. Men det er dette som kalles skyting; å perfeksjonere skytestilling, pust, avtrekk og tidsbruk.

- Håper det kommer flere unge hit på onsdager sier Fjærli.

Bæverdalen skytterlag har fostret flere gode skyttere. Av unge skyttere ligger Kjell Arne Fjærli i eldre rekrutt og Hans Bævre i junior på høgt nivå. Klubbens seniorskyttere og veteraner er også å finne høgt oppe på resultatlistene.

- Vi voksne skyttere trener de unge, og jeg håper vi får flere til å komme, sier Fjærli.

Brødrene Paulsen har fått diplomer og en god opplevelse. På tur opp fra standplass kan de legge turen bortom skytterhuset. Der grilles det og serveres mat.

Målet med skytingens dag er å rekruttere skyttere og vise det gode miljøet i skytterlagene.