Politikerne i Surnadal har siden i 2015 foreslått å se på privatisering av kommunale vegstrekninger. I 2015 var forslaget å legge ned 19 veger. Etter høring og ny politisk behandling i 2016 blei saka lagt til side på grunn av det pågående arbeidet med mulig kommunesammenslåing mellom Halsa, Rindal og Surnadal.

Da kommunesammenslåinga var avklart og etter at politikerne i budsjettet for 2017 vedtok ei ramme for kommunalteknikk redusert med 250.000 kroner politikerne mente kunne tas ved privatisering av kommunale veger, så rådmannen på saken på nytt.

Etter å ha tatt hensyn til høringsuttalelser reduserte rådmannen sitt opprinnelige forslag fra 19 til 14 kommunale veger det gikk å privatisere. En av strekningene som ble tatt bort var del av Bøkleppvegen.

Saka blei behandla i hovedutvalget for teknikk og miljø i slutten av april i år. Der framsatte Erik L. Moen et forslag om å legge saka dø. Dette begrunna han med at saken har vært behandla i flere omganger uten vedtak. Et vedtak om å privatisere nå mener Moen ikke vil oppfattes som rettferdig, ikke vil sette kommunen i godt lys for dem som ønsker å etablere seg og det er vanskelig å se at innsparinga ved å privatisere står i forhold til de ulemper det påfører dem som blir rammet. Forslaget blei enstemmig vedtatt.

Det er forslaget om at saka blir avslutta uten privatisering som går som innstilling til kommunestyret den 18. mai. Da får kommunestyrerepresentantene ta stilling til saken.