Surnadal er sammen med flere andre kommuner på Nordmøre med på en utredning om fordeler og ulemper ved sammenslåing med Trøndelag. Samtidig sier ordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) de politiske signalene fra regjeringen går ut på at folkerike kommuner i Møre og Romsdal ikke får flytte over til Trøndelag sjøl om de søker. Dette for ikke å svekke Møre og Romsdal som region etter reformen.

- Halsa og Rindal ser ut til å bli betraktet som ikke så folkerike, for de er i kommunereformen inne i Trøndelag, mens vi ser ut til å bli betraktet som folkerik, sier Nyheim.

Likevel mener Nyheim den pågående utredningen er viktig. Den vil gi svar på viktige spørsmål som sjukehustilknytning, amk-samarbeid, hvordan regionreformen påvirker helsesamarbeidet i Orkdalsregionen og interkommunalt samarbeid. Ordføreren er opptatt av et godt samarbeid med nabokommunene uansett regiontilhørighet.

- Det er en del spenning knyttet til hvordan vi blir påvirket av å ha nære nabokommuner på en annen side av ei regiongrense, sier Nyheim.