– Det var gøy å få spille på den store gressbanen igjen, ja. Det var artig, sier Dalsegg Sæter.

– Utrolig kjekt å få tilbake Bjørnar. Vi vet hva vi får i han. Han fikk ikke mål i dag, men det kommer. Han var nære ved flere anledninger. Han var god i dag, men det var kun målet som ikke kom, sier trener Knut Ola Høvik.

26-åringen er hjemme på sommerferie fra studiene i Oslo. Surnadal har fått inn angriperen på lån i tre kamper fra Asker-klubben Holmen, hvor han har scoret åtte mål på 13 kamper i 3. divisjon.  Samtidig som Surnadal spilte mot Vestnes Varfjell, spilte Holmen kamp mot Ullern. Det endte med 0-4-tap. Holmen ligger på nedrykksplass.

– Nei, vi er ikke i flyten for tiden. Det er noe som ikke stemmer. Men jeg måtte bare reise hjem, fordi jeg fikk meg sommerjobb her. Det er bare slik det er, forteller han.

Corner er mål

Og det var nettopp Dalsegg Sæter som fikk den første, store muligheten i kampen, men keeper, 15-årige Fredrik Sivertsen Bergslid, reddet mesterlig. Det skulle komme flere redninger fra Bergslid i løpet av kampen. Surnadal-trener Knut Ola Høvik lot seg imponere.

– Jeg sa til ham etter kampen at han var meget god, forteller Høvik. I feltet så var han «ok», og det er det ikke mange 15-åringer som er, legger han til.

Like etter Sæters mulighet, satt den første scoringen for Surnadal. Stein Todalshaug slo et hjørnespark inn mot første stolpe, og Hallvard Næss var sist på ballen i en duell med Karl Arne Stokkeland.

Fem minutter senere var det trener Høvik som skulle tegne seg på scoringslisten – også det på et hjørnespark. På bakre stolpe spaserte han ballen i mål fra kort hold.  Gjestene reduserte til 2-1 på et hjørnespark i det 18. minutt, men fem minutter før pause økte Erik Kvendset Andersen. Todalshaug «chippet» gjennom Andersen, som styrte ballen i mål med hodet.

Det skulle bli fire målgivende fra assistenttrener Todalshaug. To minutter etter 3-1-scoringen, slo han et presist hjørnespark, som Vegar Brøske kriget i mål.  4-1 til Surnadal til pause, fire av målene fra hjørnespark.

Varfjell-overtak

Mens første omgang var fartsfull og sjanserik, ble det en helt annen kamp i andre omgang for Surnadal.

Vestnes presset på for scoringer, hjemmelaget slet til tider med å komme seg ut av egen banehalvdel.  Tommy Kanishi Andreassen banket inn 4-2 på vakkert vis ti minutter ut i andre omgang, og kvarteret før slutt sørget Magnus Nerheim for spenning i kampen igjen da han satte inn 4-3 fra kloss hold.

Men hjemmelaget holdt unna og kunne innkassere sin tredje seier på rad i 4. divisjon.

–  I andre omgang blir vi enige om å komme enda et par hakk opp i presisjon og trykk, men vi mister litt for lett ballen. Vi mister ballen mye på tur fremover, og vi får ikke avsluttet angrepene våre. Og Vestnes løper ikke hjemover, så det blir mye fire mot fire. Målene de får, er litt for tilfeldig. Men de skaper ikke all verden. Jeg føler de setter sjansene sine, oppsummerer trener Høvik.

Surnadal har vunnet de tre siste i 4. divisjon. Det er nå kun tre poeng opp til AK på fjerdeplass. Og med ni mål på de to siste kampene har det virkelig løsnet fremover for et Surnadal-lag som ikke skapte all verden i starten av sesongen.

–  Ja, jeg vil påstå det. Vi scorer mye mål nå, men ikke minst; vi skaper veldig mange sjanser. Det er det jeg ser på. Vi skaper mange sjanser og da kommer målene, avslutter Høvik.