Det var som vanlig god deltakelse fra Surnadal Jeger- og Fiskerforening da NM i elgbane, jegertrap og leirduesti gikk av stabelen på Oppdal 17.–23. juli. Totalt deltok 12 skyttere herfra og den som gjorde det aller best var, ikke uventet, Tonje Fuglås Kvendbø. Tonje skjøt seg til et NM-sølv i elgbane, og det ble også sølvplass i jegertrap, et resultat hun sier seg godt fornøyd med.

– Dette har generelt vært et sølvår for meg, med fire sølv og en bronse tidligere også, så dette er jeg greit fornøyd med ja, sier hun.

I tillegg har hun deltatt som arrangør under mesterskapet på Oppdal og jobbet fra klokka 07.30 til 20.30 hver dag, med ansvar for data og elektronikk på elgbane-NM.

– Og så litt skyting innimellom da, naturligvis.

Har 27 pallplasser i NM

Av seks Norgesmesterskap i regi av NJFF i år har hun fått plakett i fem av dem, så det er kun ett NM der hun ikke har stått på pallen.

– Det har egentlig vært et godt år, synes jeg. Målet i år var å få plakett på elgen. Elgbane var eneste jaktskyttergreinen jeg manglet pallplass på, så dermed har jeg nå plakett i alle greinene, forteller den fornøyde surnadalingen. Jaktskyttergreinene det her er snakk om er; jaktfelt, elgbane, jegertrap, leirduesti, figurjakt, nordisk jaktskyting, skeet og compak sporting.

Og lista over pallplasseringer totalt i de ulike NM opp gjennom åra begynner å bli lang for den meritterte skytteren. Til sammen har det så langt blitt 27 pallplasser, og av disse ti NM-gull. (1 gull i jegertrap, 3 gull i leirduesti, 5 gull Nordisk jaktskyting og 1 gull i skeet).

Og det kan fortsatt bli flere allerede i år, for enda står to-tre NM igjen i regi av Norges Skytterforbund, det første i Bjørkelangen allerede denne uka/helga.

– Dit reiser jeg i morgen (onsdag), opplyser hun. Foruten Tonje, deltar også Mikael Holten og Magne Gåsvand her.

3. plass i jegertrap

Mikael Holten presterte også god skyting på Oppdal og kom på pallen i jegertrap, der juniorskytteren vant omskytingen om tredjeplassen.

– Og Nils Asbjørn Holten gjorde det også veldig bra. Han skjøt i hovedfinalen og endte til slutt på en 17. plass av totalt 569 deltakere i jegertrapen, forteller Tonje.

Arrangører var: NM Elgbane; Hølonda JFF og Soknedal JFF, NM Jegertrap; NJFF Sør Trøndelag, og NM Leirduesti; NJFF Oppland

Teamskytter for Swarovski

Nytt for Tonje er også at hun som en av kun 14 skyttere i landet nå er teamskytter for Swarovski, hvilket blant annet innebærer sponsing av utstyr.

– Det å få være en del av dette teamet er veldig artig. Jeg byttet til Swarovski-kikkert bare en uke før NM, så jeg litt spent da, men det gikk jo rimelig bra det, fastslår hun.

Neste helg går ferden videre til Rena, der det arrangeres Nordisk landskamp.

– Det blir jo sånn sett på heimebane det, og for første gang er vi fire surnadalinger som skal være med. Det blir kjempeartig, avslutter hun.