Det går raskt framover med planene og arbeidet med å anlegge Halsa handels- og servicepark, ifølge Aasbø Glåmen. Sjøl om alt fortsatt er på planleggingsstadiet er det ikke lenge før den fysiske jobben starter.

– Absolutt alt skal være ferdigplanlagt før vi starter med gravearbeidet. Fin vegetasjon ønsker vi å spare mest mulig, så det er viktig å planlegge alt veldig nøye før vi starter. Arkitektene fra Snøhetta blir også med på det siste planleggingsarbeidet, forteller han. Infrastruktur, som vann, bredbånd, strøm, kloakk, med mer, er også under planlegging.

– Nå venter vi på sånt som byggemeldinger og reguleringsendring før vi kan starte.

Starter med næringsareal

Det første som blir påbegynt er å opparbeide næringstomtene, mens steinbruddet i Stavråa – som er selve utspringet for parken – blir tatt til slutt.

– Steinbruddet venter vi lengst mulig med, da vi skal bruke masse til utbyggingen herfra og ellers utnytte steinbruddet mest mulig. Derfor starter vi først med næringstomtene – så snart som mulig når all planlegging er ferdig.

Gravearbeidet starter etter all sannsynlighet i løpet av høsten, slik som målet har vært hele tida. Ett av de planlagte elementene i parken er truckstopp/døgnhvileplass for tungbilsjåfører. Jan Erik forteller at han er lovt svar fra Statens vegvesen før 30. oktober om når døgnhvileplass for dette området blir utlyst.

– Ut ifra vegvesenets lister over døgnhvileplasser er vi i alle fall langt framme i køa, vi er en av de aller første døgnhvileplassene som allerede er planlagt, fastslår han.

Stor lokal interesse

Når det gjelder framtidig næringsaktivitet i området er det lokale næringslivet i Halsa mest frampå.

– Ja, det er kjempestor interesse fra det lokale næringslivet, det er mange som har lyst til å starte opp – eller utvide aktiviteten her. Det virker som at folk ser muligheten til å bygge opp noe – eller utvide drifta for framtida, og at flere gjerne vil flytte aktivitet hjemmefra og hit til handels- og serviceparken.

Bunnprisbutikken på Halsanaustan er en av mange bedrifter som har skrevet intensjonsavtale.

– Men dette ligger naturligvis litt fram i tid, det avhenger vel både av når brua over Halsafjorden kommer og den leiekontrakten som butikken allerede har, sier Glåmen.

Kun velvilje fra kommunen

Interesserte investorer har også meldt seg, blant andre et investeringsselskap fra Kristiansund. Gründeren sjøl innrømmer at han går spennende tider i møte, men at det er artig å registrere den store interessen og den gode responsen fra alle kanter.

– Det er kjempeartig. Så langt ser det ut til å bli fullt ganske fort, så det tyder i alle fall på at det er stort behov for dette anlegget, sier han.

Ikke minst er han glad for å ha møtt kjempepositiv velvilje fra kommunen gjennom hele denne prosessen.

– Det er noe jeg setter veldig stor pris på. Interessen og positiviteten omkring alt dette har vært stor fra alle kanter, inkludert kommuneadministrasjonen, fastslår han.

Etter plana skal Halsa handels- og næringspark inneholde truckstopp/døgnhvileplass, godsterminal, bensinstasjon, butikk(er), restaurant, motell, bobilplass, samt næringsareal for butikker, produksjonsbedrifter, kontor, og mye mer.

Se bilder og les mer på prosjektets nettside