Kommunene reiser til Oslo i forbindelse med matfestivalen Matstreif i slutten av september. Da inviterer de til nettverks- rekrutteringstreff.

Det er programstyret i SUSU-samarbeidet som står som arrangør for treffet. Syret skal ha styremøte og møte med regionale politikere på dagen. På kvelden inviterer de til hageparty og nettverkstreff.

- Der ønsker vi å skape en møteplass for næringsliv, kommuner, utflytta nordmøringer og nordmørsvenner, sier Mette Sæter Ormset i SUSU.

SUSU har i flere år drevet felles rekrutteringsinnsats i Trondheim. Det har aldri kommet mange besøkende innom. Men SUSU gir ikke opp av den grunn, og håper sikkert å lykkes bedre i Oslo.

- I år har vi tonet ned innsatsen i Trondheim, og satser på et nytt møtested i Oslo, sier Ormset.

Kommunene spanderer lokal småmat og forfriskninger, byr på kulturelle innslag og litt informasjon fra bedrifter og kommuner i samarbeidet. SUSU oppfordrer bedrifter med rekrutteringsbehov eller  interesse av å etablere, eller pleie nettverk i Oslo om å bli med på turen, eller sende med stillingsannonser.

- Bli med for å markedsføre en region i positiv utvikling, oppfordrer Ormset.

Kommunene sier hageparty på fredag og rundtur på Matstreif lørdag den helga er gratis, mens reise og opphold dekkes av den enkelte.