NHOs kommune-NM viser at kommunene i Driva-dristriktet kommer langt ned på lista over kriteriene næringsliv og privatøkonomi, kompetanse, arbeidsmarked, demografi og kommuneøkonomi.

Best er Sunndal på en 188 plass, men det er en tilbakegang med 18 plasser siden forrige måling i 2015. Surnadal kommune går fram 21 plasser, men ligger på en 217. plass.

Halsa er på en 336. plass, Rindal 230., Tingvoll 323. og Nesset 371. Med andre ord er det ikke så bra stilt for kommunene i regionen, sett opp mot NHO sin måling.

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) har siden 2011 levert en oversikt over hvordan landets kommuner scorer på en rekke relevante områder sett fra næringslivets side.

Næringsliv og privatøkonomi, kompetanse, arbeidsmarked, demografi og kommuneøkonomi er de fem faktorene som gjennomgås i NHOs Kommune-NM og alle tall er basert på offentlig tilgjengelig statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallmaterialet som gjennomgås gir kommunens rangering for de enkelte faktorene og en samlet totalrangering for alle landets kommuner. Materialet er utarbeidet av Menon Economics på oppdrag fra NHO.

NHOs Kommune-NM viser utvikling over tid på en rekke relevante områder som er av interesse for næringsliv, politikere, offentlige etater og innbyggere.

NHO mener rangeringen av landets kommuner og områder som politiske beslutninger kan påvirke bør være av særlig interesse for både de som velger og de som skal velges i valgåret 2017. Tallene er hentet fra statistikk for kommunene for 2016 og settes sammen til Kommune-NM 2017.