Eidsvåg spiller i 5. divisjon i 2018. Det erkjenner trener Arnt Erik Aspås Brakstad etter det brutale 1-7-tapet borte mot Elnesvågen.

– Ja, det er ikke mye tvil om det. Fullt fortjent tap og nedrykk, sier Brakstad til Driva.

Teoretisk sett kan Eidsvåg fortsatt beholde plassen i 4. divisjon. Da må Elnesvågen tape samtlige av sine resterende tre kamper og Eidsvåg plukke minst ti poeng på fire kamper mot Surnadal (b), Sunndal (h), Eide/Omegn (b) og Vestnes Varfjell (h). Det virker nærmest som en umulig oppgave for et lag som kun har tatt ett poeng på 18 seriekamper frem til nå. Eidsvåg-treneren sitter igjen med en tom følelse.

– Litt sånn små-tom egentlig. Man har liksom troen før hver kamp, og får stablet – på papiret – et godt nok mannskap til å konkurrere i mesteparten av kampene, men så blir man like skuffet hver gang, sier Brakstad.

Avgjort før pause

Han fikk sitt andre gule kort, og dermed rødt, i andre omgang. Før det var det en jevnspilt kamp i Elnesvågen - frem til vertenes første scoring. Og med 0-3 inn til pause, var kampen så godt som punktert.

– Første omgang er egentlig en helt jevn fotballkamp. Men, som før, så slipper man inn alt som motstanderen kommer med, og leverer heller ikke all verdens til offensiv fotball, sier han.

Må bygge laget på nytt

Fem mål i andre omgang, ett av de et trøstemål til Eidsvåg signert Tore Klokseth, gjorde at det hele endte med 7-1 til hjemmelaget. «Bruntrøyene» må ta den tunge turen ned i 5. divisjon, mens det enda ikke er avgjort om det blir Elnesvågen, Træff 2 eller Frei som skal spille kvalifiseringskamp.

Eidsvåg må ned for å bygge laget på nytt. Det har vært mye «tull» denne sesongen. Spillere har kommet og gått, og trener Brakstad har under hele sesongen slitt med å få på plass en stor nok kamptropp inn mot kampene. Han er fortsatt ikke sikker på om han blir med Eidsvåg ned i 5. divisjon, men mener helt klart det må gjøres endringer.

– Det må legges om, slik at man bare har med folk som er med hundre prosent. Så får de andre bare droppes. Det er ikke noen tvil om det, sier han.