Sunndal og Torgeir Ruud Ramsli vil gjerne hente hjem Tor Erik Torske fra KBK til neste sesong.

Lørdag noterte Chrisander Nyland seg for sin sjette scoring på like mange kamper, da Sunndal tapte 2-3 for divisjonsvinner KBK 2.

Skulle alt gå Sunndals vei i vinter, kan det bli litt av en spiss-kabal å løse for trener Torgeir Ruud Ramsli neste sesong.

– Han kommer i hvert fall til å få spille. Slik som han spiller, er det ikke noe snakk om det, sier Ruud Ramsli om sin toppscorer.

Nyland scoret 2-3-målet mot KBK 2.

Det var hans sjette scoring på de siste seks kampene. Nå er han oppe i 17 scoringer i 4. divisjon. Kun Pa Ousman Jammeh, Jan Roger Angvik, Christoffer Folland og Ådne Gikling Bruseth ligger foran 18-åringen på toppscorerlisten.

I Kristiansund er Tor Erik Torske ute i kulden.

Den tidligere Sunndal-spilleren har ikke vært med i A-troppen til KBK siden kampen mot Vålerenga, den 17. juli. I stedet har det blitt mange minutter for KBK 2 i 4. divisjon for 34-åringen. Kontrakten med Eliteserie-klubben går ut etter årets sesong.

Selv er han ordknapp på spørsmål om det blir spill for Sunndal neste sesong.

- Tja, vi får se. Det skal ikke utelukkes. Men det er litt for tidlig å slå fast noe enda, skriver Torske i en melding.

I tillegg til Nyland står Tobias Bauge Kirkevåg, Tore Sveen Stangvik, Emin Covic, Erik Ruud Ramsli og Erling Farstad Fredriksen oppført som angripere på NFFs hjemmeside. Samtidig har Vebjørn Bergem Sørheim, som var Sunndals bestemann mot KBK 2, også tidligere blitt brukt på topp.

Sunndal er kjent som et 4-3-3-lag. Ruud Ramsli mener det er mange måter å løse den kabalen på – også om Torske skulle komme i vinter.

– Da får vi enten spille med to spisser, eller så får vi spille litt annerledes. Det er mange måter å løse det på. Du kan spille skjevt (den ene av spissene mer på kanten, journ.anm) eller du kan spille med to rene spisser, eller du kan spille med én bak en annen. Så det må man få til å løse. Men Chrisander kommer til å få spille, ja. Det er det ingen tvil om, sier Ruud Ramsli.

Ungt Sunndal-lag

KBK 2 sikret opprykket til 3. divisjon etter seieren over Surnadal sist runde. Likevel hadde laget med seg fire A-lagsspillere til Sunndalsøra.

– Det er jo et kompliment til oss, at når de skal møte oss, så har de alltid med fire-fem A-lagsspillere. De tar ikke sjansen, da vet man at det kanskje blir tap, sier Sunndal-treneren.

Lagene møttes til treningskamp tidligere i vinter. KBK 2 stilte da med et rent juniorlag. Sunndal vant 6-3.

I lørdagens oppgjør var det Tobias Dahle som sendte kristiansunderne i ledelsen på Sande, før lagets toppscorer, Ådne Gikling Bruseth, sørget for 2-0 fra straffemerket.

Gjestene var det førende laget, men det unge Sunndal-mannskapet leverte til mer enn godkjent, ifølge Ruud Ramsli. Treneren satte nemlig seg selv tilbake på benken før kampen. Inn på laget kom Ole Marius Stubø, Jonas Johnsen Johansen, John Jørgen Gridseth Hafstad og Tobias Kirkevåg.

– Vi prøvde å fokusere på at det skulle være litt utvikling i dette, i stedet for at «gammelkarer» som meg skulle spille, det er det ikke noen investering i for fremtiden. Ja, vi spilte med mange unggutter som kanskje ikke har spilt mot så tøff motstand før. Det gikk egentlig veldig bra, sier Ruud Ramsli.

To av ungguttene skulle også prege kampen. Vebjørn Bergem Sørheim sto bak nesten alt Sunndal skapte ut på banen. Han sto også for reduseringsmålet – på vakkert vis. Fra 25 meter klinket han et frispark i krysset bak KBK-målvakt Morten Gule.

– Fantastisk prestasjon. Vebjørn var meget, meget god i dag. Vel så god som de beste på laget deres, sier Ruud Ramsli.

Joakim Bjerkås økte på til 3-1 for KBK 2, før Chrisander Nyland sørget for spenning mot slutten med sin 2-3-scoring. Angriperen jaget et gjennomspill fra høyre før han fra skrått hold skjøt ballen under keeper og inn i mål.

Andreplassen

Men Sunndal kom aldri med noen ordentlig sluttspurt mot 3. divisjonsklare KBK 2. Nå ser andreplassen i 4. divisjon ut til å ryke. Sunndal ligger fortsatt på 3. plass med 43 poeng. KFK spiller sin kamp mot Træff 2 søndag. Med seier vil de ligge tre poeng foran Sunndal før de to siste serierundene. Sunndal har igjen Eidsvåg (b) og Vestnes Varfjell (h), mens KFK har igjen Træff 2 (h), Frei (b) og Tomrefjord (h).

Toget er nok gått, mener Ruud Ramsli.

–  Vi ville jo bli nummer to, men da hadde vi måtte vinne eller spilt uavgjort mot AK sist. Helst vunnet, siden vi tapte i dag. Jeg tror det toget på en måte gikk etter tapet for AK, for jeg ser ikke for meg at KFK avgir mer poeng. Men om vi blir nummer to eller tre er ikke så nøye i det store bildet. Det viktigste for meg er at vi greier å spille jevnt mot lag som KBK 2 i dag - jevnt er vel kanskje å ta i, men resultatmessig jevnt - og at vi er på høyde med KFK. Hvis de vinner nå, så er de jo tre poeng foran, sier han.