Det er flere element som er grunnlaget for sammenslåingen som trådte i kraft fra 1. oktober, men målet med samarbeidet er å kunne gi alle kundene i Surnadal og Rindal et enda bedre tilbud enn før.

– Samarbeidet gir økt volum og i større grad rom for spesialisering, noe det blir behov for framover. Vi må kunne betjene ulike kundegrupper, og sammenslåingen skal sikre at selskapet til enhver tid skal kunne tilby de tjenester som næringslivet etterspør. Det sier daglig leder i Surnadal regnskap AS, Jarle Hamnes, som nå har lederfunksjonen i det nye selskapet, Statera økonomi AS.

Samarbeidet er et svar på den tekniske utviklingen, en utvikling som blant annet medfører at tradisjonelle oppgaver innen bokføring blir en mindre del av arbeidsvolumet framover.

– Dette vil blant annet gi næringsdrivende nye muligheter for å få et bedre beslutningsgrunnlag i regnskapet. Tidligere var regnskapet rettet mye mot det å levere en sjølmelding, mens det i dag er noe helt annet, sier Hamnes.

Digital utvikling

For i den digitale tidsalderen vi i dag lever i er det også i denne bransjen en rivende utvikling med automatisering og innføring av digitale løsninger.

Eksempelvis innebærer den digitale utviklingen automatiserte regnskapsrutiner og presentasjon av regnskapsdata for den næringsdrivende. Dette gir grunnlag for bedre økonomistyring, og i neste omgang blir det behov for nye rådgivingstjenester.

– På forhånd har vi utviklet gode totalkonsepter der den digitale/automatiske regnskapsføringen er satt i system, slik at prosessen blir sikker og godt forståelig for kunden, sier Hamnes.

Daglig leder i Bondelagets regnskapskontor SA i Rindal, Laila Kristin Eidnes, forteller at de lenge har tenkt på ulike løsninger i forhold til at regnskapskontoret med sine tre ansatte var for små.

– Det har nok vært diskutert på alle styremøter i halvannet år i alle fall at vi måtte gjøre noe. Med bare tre ansatte blir vi for små alene, fastslår hun. I Surnadal regnskap AS var de seks ansatte, så totalt blir de nå ni. Dette gir flere muligheter.

– I denne bransjen er det mye man må holde seg oppdatert på, og det er nå engang slik at alle kan ikke kunne alt, fastslår Britt Furuhaug, også hun ansatt ved kontoret i Rindal.

Fortsatt to kontor

Men til tross for sammenslåingen skal de to kontorene fortsatt være lokalisert der de er i dag. Rindalingene skal fortsatt ha kontoret sitt i Rindal og surnadalingene i Surnadal.

– Tjenestene skal også i framtida tilbys med personell lokalisert i Rindal og Surnadal, slik som før. Dette sikrer kontinuitet ved at de ulike kundene kan beholde sin saksbehandler, sier Hamnes. – Det er også viktig at rådgiverne har kunnskap om omgivelsene til den næringsdrivende.

– Lokalkunnskap er veldig viktig, fastslår Eidnes og Furuhaug, som legger til at det naturligvis er viktig for kundemassen i Rindal at kontoret i Rindal blir opprettholdt.

Hamnes er helt sikker på at lokalkunnskapen gir selskapet et stort fortrinn.

– Det at vi er lokale vil være et fortrinn for oss i lang tid. De skikkelig store regnskapsselskapene blir så fjerne at de klarer ikke å se behovene til den enkelte kunden. I alle fall skal vi klare det bedre, fastslår han.