Surnadal vartet opp med 9-0 over Træff 2 i serieavslutningen i 4. divisjon. Det sikret fjerdeplass og NM-kvalifisering til neste sesong. Den sesongen går uten Knut Ola Høvik som trener.

– Jeg skulle ønske jeg hadde hatt tid til å bygge videre på det her. Men det har seg slik at jeg bor i Trondheim. Det kommer ikke til å fungere over tid. Dessverre, så blir jeg ikke med som trener neste år, sier han.

Høvik tok over ansvaret for laget før sesongstart, med Stein Todalshaug som assistenttrener. Etter et tungt nedrykk fra 3. divisjon i fjor, endte Surnadal til slutt på en fjerdeplass i 4. divisjon i debutsesongen til trenerduoen.

– Vi startet i januar med en litt tung sesong bak oss, der vi reiste til Sogndal og Florø. Og vi tapte jo stort sett alle kampene. Så det handler om å omstille og få folk inn på positive tanker. Det klarte de. De er veldig sterke i hodet. Vi har klart å opprettholde en stabil gruppe, med et godt oppmøte og alle har hatt lyst til å utvikle seg. Og det har gjort at vi har tatt steg som enkeltspillere og som lag. Så jeg føler at vi gjennom hele sesongen har tatt steg. Og det er det aller viktigste for meg. Veldig artig at vi får fjerdeplassen, men det viktigste er at vi blir bedre som lag, sier Høvik.

Foran AK og Tomrefjord

Surnadal lå på sjetteplass på tabellen før den siste serierunden i 4. divisjon. Foran de lå Tomrefjord og AK med samme poengsum som Surnadal, men med bedre målforskjell. Før kampene var både opprykket og bunnstriden avgjort i 4. divisjon, men det sto fortsatt om plasser til neste års NM-kvalifisering. Mens Surnadal hadde Træff 2 hjemme skulle AK og Tomrefjord få en langt mer vanskelig oppgave, i KBK 2 og KFK - de to øverste lagene i divisjonen.

AK lå under 2-3 til pause hjemme mot KBK 2, og Tomrefjord holdt KFK til 0-0 i Kristiansund. Surnadal fikk en mer behagelig start på sin kamp. Kun to minutter var spilt da Stein Todalshaug danset seg gjennom Træff-forsvaret, før han satte ballen i det høyre hjørnet. Det var stor Surnadal-dominans i åpningsminuttene mot det unge Træff-laget, og det kunne fort stått 3-0 allerede etter sju minutter på Syltøran.

Sindre Hyldbakk Kvande doblet ledelsen 20 minutter senere. Han var først på en retur etter et skudd fra Hallvard Næss. Omgangens siste mål må deles mellom to uheldige Træff-spillere. Keeper klarerte i egen spiller, og ballen trillet inn til 3-0 for Surnadal.

Toppscorerduellen

Hyldbakk Kvande scoret sitt andre mål for dagen minuttet etter sidebytte. 17-åringen dro seg inn fra høyre, og dunket ballen i mål via tverrliggeren.

69 minutter ut i kampen kom Petros Simon Bokre inn på banen for Ørjan Nes Haugen. Ti minutter senere var også han blitt tomålsscorer. Mål nummer sju skulle komme fra Surnadals toppscorer, midtstopper Vegar Brøske. Stein Todalshaug, som scoret kampens første mål og med det tangerte Brøskes seks mål denne sesongen, slo corneren som midtstopperen headet inn i mål på bakre stolpe. Og dermed var Brøske igjen, og alene, toppscorer for Surnadal.

– De har vel spøkt litt om det der den siste uken. De ønsker hverandre det beste. Det var kjempeartig at Vegar fikk den, også. Det er fortjent. Han har hatt en fantastisk sesong, sier trener Høvik.

Geir Bævre la ytterligere på til 8-0 og 9-0 i sluttminuttene. Først skjøt han en corner rett i mål, før han gjorde eksakt det samme på et frispark fem minutter senere. Målfesten var komplett for Surnadal, som også gikk forbi både AK og Tomrefjord på tabellen. AK tapte 3-6 mot KBK 2, mens Tomrefjord og KFK spilte 0-0.

– Vi løper rett og slett over et svakt lag i dag, så ærlig må jeg være og innrømme. Det er et lag du skal vinne tosifret mot, det er det. Vi har banespillet og sjanser. De får ikke til noen ting. Så det er ikke et mål for lite. Vi er jo ikke kjent for å score utrolig mange mål, så det får jeg si er godkjent. Men det viktigste var fjerdeplassen. Den klarte vi, oppsummer Høvik.