Svarrabærje teaterlag er i full gang med øvingene til årets revy. Denne helga har de hatt full øvingshelg og de føler de er godt i rute til forestillingene i november.

– Ja, vi er i rute, men vi har en del baller i lufta og det er ikke riktig alt som er landet enda, så det føles likevel litt hektisk nå tre uker før forestillingene. Vi trenger nok tida som er igjen til å finpusse alt, mener revysjef Steinar Ranes.

I år får revygjengen hjelp fra instruktør Stian Hovland Pedersen. Hovland Pedersen jobber som skuespiller, regissør og dramatiker, og har blant annet jevnlig samarbeid med Trøndelag Teater, der han har jobbet som skuespiller og dramatiker.

– Vi er veldig glade på god instruktørhjelp i den tro at produktet blir bedre. Og det at vi får inn litt hjelp for å få til et enda bedre produkt synes jeg at publikum fortjener, sier revysjefen.

Stor fantasi

Ranes vil ikke røpe så altfor mye av innholdet i revyen, men han lover en artig og variert revy, med både sanger, sketsjer og noe dans.

– Vi tar for oss trender og forskjellige «ting i tida», blant annet med sosiale media, små spark til kommuneadministrasjonen, for å nevne noe. Vi har som en ledesnor at vi ikke henger ut privatpersoner. Men offentlige personer, som for eksempel rådmann og ordfører, de må tåle litt mer. Men vi er ikke for skarpe og spisse, sier han.

Alt stoffet er sjølskrevet, noe er skrevet enkeltvis og noe har de skrevet i grupper. Skrivingen startet allerede på nyåret i år.

– Fantasien i revygruppa er forholdsvis stor når det gjelder å se pussigheten rundt oss. Det blir blant annet nummer som går på ulike figurer og dyr. Ja – noen innslag blir bare artige og rare, for å si det sånn, smiler Ranes.

Han påpeker at folk liker litt ulike typer humor, på samme måte som de liker ulike typer musikk.

– Denne variasjonen håper jeg vi får fram.

Håper på mye folk

Totalt teller årets revygjeng rundt 15 personer. Noen av disse er kjente ansikt, mens andre er helt nye.

– Det er viktig at vi får med oss nye hvert år, og i år har vi fått med oss flere spennende ungdommer.

Revysjefen skryter også av revyorkesteret.

– Dette er et tremannsorkester, ledet av Rolf Paulsen, som har med seg Torbjørn Kvande og Helge Nilsen Wesche, forteller han.

I tida framover vil gjengen fortsette finpussingen, slik at alt er klappet og klart til premieren torsdag 9. november. Fra torsdag til lørdag den helga blir det i alt fire forestillinger, og billettene er utlagt.

– «Mykkjy på fer» blir en halvanna times forestilling, eller knapt to timer inkludert pause, og vi håper naturligvis at det kommer mange for å se på oss!

Og kjenner vi teaterlaget rett, så blir også årets revy en forestilling som er verdt inngangspengene.