- Vi trenger å vokse og veksten kommer ikke av seg sjøl, sier daglig leder Kristin Nyhagen i Krone Regnskap.

Hun har drevet Krone Regnskap i tre år, med sju ansatte og en omsetning i overkant av fire millioner kroner. Når hun selger til Trio blir selskapet samlet sett dobelt så stort, 14 ansatte og i overkant av ni millioner i omsetning.

- Kompetansemiljøet blir større og den samla fagkompetansen bredere, sier daglig leder Rolv Lysø i Trio.

De to selskapene vil fra nyttår være fusjonert under navnet Trio. Selskapene skal samlokaliseres når de finner egnet lokale, ellers får de ikke utnyttet bredden i kompetansemiljøet. Selskapene ser det som attraktivt å bli stor.

- Det er en klar fordel nå vi skal kjempe om de beste hodene i vår rekruttering at vi har et større miljø, mener Nyhagen.

Selskapene leverer regnskapstjenester og økonomirådgivning til alle bransjer og rådgivning til alle som ønsker å starte bedrift. Den nye bedriften mener den blir en betydelig aktør på Indre Nordmøre.

- Med sammenslåingen sikrer vi lokale arbeidsplasser, spisser tilbudet og sikrer lokalt forankra regnskapstjenester, sier Nyhagen.

Dette fortalte duoen da Driva stakk innom standen deres på Sirkus Susu i Surnadal idrettshall lørdag. Hallen var fullsatt av bedrifter, lag og organisasjoner som ville vise seg fram. Flere av utstillerne har fått del av de 5,6 millioner kronene næringssamarbeidet SuSu har delt ut i løppet av sine tre år. Dette var vært med å sikre samt skape 129 arbeidsplasser.

Lørdag var satt av til feiring. Foruten bedrifter og utstillere fra flere nasjoner var det underholdning og taler. Leder Per Helge Malvik i Sunndal næringsselskap og kommunalsjef for næring Karin Halle i Surnadal presenterte prosjektet og prosjektstaben og avsluttet sin presentasjon med en video om næringssamarbeidet.

- Vi startet prosjektet for å motvirke befolkningsnedgang og stagnasjon. Det føler vi at vi har lyktes med, sa Per Helge Malvik.

Ungdom fra de videregående skolene i begge kommunene, kulturskoleelever og russ bidro til underholdningen. Et av innslagene var et revynummer om laksefiske som slo godt an.

Publikum sluttet opp om Sirkusforestillingen. Det var en stadig strøm av folk inn og ut av hallen og det var nok 2-300 mennesker i hallen til enhver tid. De to kommunene Surnadal og Sunndal er fornøyd med næringssamarbeidet og inviterer politikerne i respektive kommuner til å bevilge penger for en periode på ytterligere tre år.

- La oss håpe politikerne vil være med, sier Karin Halle i Surnadal kommune som var fornøyd med publikumstilstrømningen.