Surnadal/Søya/Todalen er allerede godt i gang med forberedelsene til 2. divisjon i 2018. Ifølge Tidens Krav skal samarbeidsklubben ha sendt en forespørsel til andre klubber for å få hentet hjem lokale spillere inn mot neste sesong.

Mari Gjul - som noterte seg for 14 mål i 2. divisjon for Sunndal denne sesongen - spilte for Søya/Todalen/Kvass/Ulvungen frem til overgangen til Sunndal i 2014. Stangvik-jenta er fortsatt i tenkeboksen, men er åpen for en overgang til Surnadal/Søya/Todalen. Hun er nemlig godt i gang med tredje året på videregående skole i Surnadal.

–  Jeg har ikke bestemt meg for noe enda. Både Sunndal og Surnadal er aktuelle. Jeg er fortsatt i tenkeboksen, skriver Gjul i en melding.

– Har du vært i kontakt med Surnadal? Eller vet du om Surnadal har tatt kontakt med Sunndal angående deg?

– Det får klubbene selv svare på, svarer hun.

– Ikke «fritt fram»

Sportslig leder i Surnadal IL, Terje Polden svarer følgende på Drivas spørsmål.

– Jeg har vel ikke kommentert noen enkeltspillere enda, og det har jeg ikke tenkt til å gjøre heller. Så det har jeg egentlig ingen kommentar til. Jeg tror vi kommer til å la være å kommentere enkeltspillere til vi har noe konkret å komme med, sier han.

Men legger til:

– Jeg synes det er hyggelig hvis Mari ser på oss som et alternativ. Mari er en god spiller.

Daglig leder i Sunndal IL Fotball, Einar Samuelsen svarer resolutt når Driva spør han om det har vært kontakt mellom klubbene angående angriperen.

– Ingen kontakt.

– Er det «fritt fram» for klubber å kontakte andre lags spillere i 2. divisjon?

– Det er ikke «fritt fram». Klubben skal kontaktes først. Dette er nedfelt i NFFs lover. Klubbene kan bli ilagt sanksjoner av kretsen om det kommer frem at spiller er kontaktet uten at klubben er orientert forut, sier Samuelsen.

- Som klubb er vi opptatt av å gjøre dette korrekt i forhold til regelverket, sier Polden.

Frister

Også søstrene Ragnhild og Mari Smevoll, som også ble nevnt i Tidens Krav, har denne sesongen spilt for andre klubber enn Surnadal. Sistnevnte, som rykket ned fra 1. divisjon med KIL/Hemne, ønsker ikke å kommentere om det er en mulighet for en Surnadal-retur, mens storesøster Ragnhild, som sist spilte i 2. divisjon med Nidelv, mener Surnadal frister langt mer nå som de er klare for 2. divisjon.

– I og med at ingenting er avklart, så vil jeg helst ikke kommentere det. Men det frister selvsagt mer nå som de er i 2. divisjon siden jeg bor i Trondheim, sier Ragnhild.