Lørdag kveld inviterte fotballgruppa i Surnadal IL til årsfest på Thon Hotel Vårsøg. Og dette ble en skikkelig festkveld, med middag, taler, prisutdelinger og feiring av et fantastisk fotballår for klubben. Både for A-laget, damelaget og aldersbestemte lag.

Det er mange som skal gjøres stas på og hedres på en slik kveld, så totalt ble et 20-talls priser delt ut denne kvelden.

Her nøyer vi oss med å ta med den aller gjeveste, nemlig "Årets hederspris" og så kommer Driva tilbake med mer om prisutdelingen og de mange andre verdige mottakerne etter hvert, både her på driva.no - og i papiravisa onsdag.

Med et par unntak var det daglig leder i Surnadal IL, Øystein Hjelle Bondhus som delte ut prisene og begrunnelser for hver enkelt utmerkelse. Og helt til slutt skulle kveldens aller gjeveste pris deles ut.

Her er hans egne ord før han overrakte "Årets hederspris" til styreleder i fotballgruppa, Erling Fiske:

Før vi gir oss med kåringene har vi en siste pris vi vil gi ut. Det er rett og slett en hederspris, som går til en person som har lagt ned en ekstraordinær innsats for Surnadal IL Fotball i mange år.

For å forklare denne personens voldsomme betydning for fotballgruppa i Surnadal må vi tilbake til 2011. Da kom han inn i styret som BUA-leder, etter at vi året før mangla styremedlem både for anlegg og arrangement, samt BUA-leder hele vårsesongen. Også i 2011 var det bare fem styremedlemmer i klubben, mens det i 2012 ikke lyktes å finne en styreleder. Vår mann, som fortsatt var styremedlem for BUA, tok dermed på seg store deler av oppgavene knyttet til ledervervet, og samme år tok han fotballederkurs 3.

I 2013 ble han valgt til styreleder, og det har han vært siden. På årsmøtet 5. desember takker han av, etter fem år som leder og sju år i styret. På dette tidspunktet har kanskje de mest observante av dere skjønt hvem jeg snakker om. For resten kan jeg avsløre at det er snakk om Erling Fiske.

Erling var faktisk treneren min en gang i tida. Så til alle som har lurt på hemmeligheten bak hvordan jeg ble så god – Erling skal ha den litt tvilsomme æren! Selv om jeg slet en del med skader og ikke minst latskap på den tida er det én ting jeg husker spesielt godt – og det er følelsen av at du alltid hadde trua på folk. Jeg følte det, lagkameratene mine følte det. Du klarte å få oss til å føle at vi var bedre enn vi var. For vi var ikkje spesielt gode, kanskje bortsett fra Dan (Blekken, journ anm.) og et par til. Den egenskapen du hadde til å få oss til å føle at du hadde trua på oss, den er så verdifull!

For du, Erling var allerede da en person jeg så opp til – med ditt voldsomme engasjement og din enorme glød for fotballen i bygda. Og ser opp til deg, det gjør jeg fortsatt. Det å ha en styreleder med ditt engasjement, dine gode verdier og din iver etter utvikling har vært gull verdt for fotballgruppa i Surnadal IL. Så engasjert er du, at enkelte styremøter plutselig har blitt fire timer lange, fordi nye ideer skal luftes og muligheter for å løfte eksisterende aktivitet diskuteres. I løpet av din tid her har du løfta nivået klubben blir drevet på, og vi har blitt både kvalitetsklubb og Årets Fair Play-klubb.

Klubben sitt arbeid er strukturert, med en tydelig klubbstyring. Du har en grunnleggende forståelse av både det sportslige og administrative arbeidet i en klubb som er få forunt, og du har vært med på å løfte nivået på alle områder av denne klubben. Surnadal IL Fotball er på kretsnivå kjent for å være en klubb som driftes godt, som alltid er etterrettelige, og som i kretssammenhenger ofte nevnes som et forbilde for andre breddeklubber. Som leder i fem år, styremedlem i sju og trener i enda flere har du satt ditt personlige stempel på dette. Du har vært øverste ansvarlig for det som i Tidens Krav for noen uker siden ble beskrevet for et mønsterbruk. Den jobben du har gjort gjennom alle disse årene kan du, bør du, være veldig stolt av, Erling!

Når du nå gir deg som styreleder om snaue tre uker kan du gjøre dette med en visshet om at din voldsomme entusiasme har smittet av på veldig mange, som vil gjøre det som skal til for å opprettholde det høye nivået klubben i dag driftes på. Vi skal fortsette å være framoverlente, og vi skal fortsette å stille krav til hverandre. På denne måten skal vi sikre at Surnadal IL Fotball skal være også i årene som kommer skal være en god og trygg plass for både sportslig og personlig utvikling.

Dette har du vært en sterk og viktig pådriver for i mange år, Erling, både som BUA-leder, trener og styreleder. Tusen takk til Anne og familien for alle de timene vi har fått låne Erling. Hans ambisjoner og enorme innsats har vært uvurderlig for oss.

Kjære Erling, kom opp på scena og ta imot denne hedersprisen, som er så utrolig, utrolig fortjent.

Erling Fiske, som før prisutdelingen oppsummerte et meget suksessfult og flott år for fotballen i klubben (mer om dette senere), ble naturligvis svært glad for den gjeve utmerkelsen. Til stående applaus fra de rundt 100 som var med på feiringen, entret han scena i Den Glade Laks og mottok hedersbeviset.

- Dette har vært en lang reise, der jeg har hatt mange med meg som har bidratt godt. Jeg får starte med Øystein da, og si at jeg tror nok jeg har fått det beste ut av ham.... Akkurat nå skal jeg ta en liten pause fra styret, men senere kommer jeg tilbake igjen og blir med videre. Nå trenger styret nye personer og nye ildsjeler, og så skal vi fortsette å løfte fram klubben slik den fortjener. Så tusen hjertelig takk, for hedersprisen, den setter jeg stor pris på!

Les mer om hvem som mottok de mange ulike prisene - og se stor bildeserie fra prisutdelingen her: Kåringer på rekke og rad