I motsetning til i fjor blei det julegrantenning utenfor kulturhuset i Surnadal i år. Det og et godt besøkt julemarked kan kanskje være en medvirkende årsak til at surnadalingen stimlet sammen utenfor kulturhuset søndag. Barn og voksne tok hverandre i hendene og gikk rundt treet til juletoner fra Surnadal hornmusikk. Det var trangt på kulturhusplassen.

Før lysene blei tent på julegrana hadde mange barn sett "Teskjekjerringa" i Storstuå. Ungene hadde fått lov til å være med å synge.

- Det var stor stas, forteller pappa Joel Sunden.

Lille Victor hadde som alle de andre barna julenisselue på. Han ga mamma en god klem da han skulle foreviges foran kulturhuset. Lue var nok godt å ha over ørene for været var kjøligere enn tidligere på dagen, da det regnet fra og til.

Julegrantenninga og gangen rundt treet markerte slutten på juletorget. Foran og inne i kulturhuset og for ikke å glemme i gammelsamvirkelaget et steinkast unna hadde varene fått bein å gå på. Folket strømmet til i større mengder jo nærmere julegrantenninga dagen kom. Butikkene hadde i tillegg sin første søndagsåpne handledag før jul.

- Her har det vært fult av folk og god stemning, forteller Randi Glærum som har severt kaker og kaffe på gammelsamvirkelaget.

Bra trøkk hadde det også vært i bodene inne i og utenfor kulturhuset.