Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal, skikretsen i fylket, fylkeskommunen og en rekke lokale idrettslag står bak Stikk UT! Ski som åpner 1. januar.

Det er åtte kommuner som er med i år, og i år som i fjor er det flere kommuner i Driva-distriktet blant dem. Til sammen er det lagt til rette for 17 turer, enda flere enn i fjor. Blant annet tre nye turer i Surnadal.

Det er fem Stikk UT! Ski-løyper som skal friste folk til å spenne på seg skiene i Surnadal i vinter: på Nordmarka, i Todalen, og på Kvanne/i Stangvik. To av dem er grønne (de letteste turene) - Margretlia på Nordmarka og Øygardshalsen (Kvanne/Stangvik).

I Sunndal ligger begge de to turene i Grødalen - og begge er grønne.  I Nesset er det tre turer i år - to grønne og en rød. I Halsa er det tre grønne turmål på kartet i år. Her er det duket for mange fine turopplevelser!

2017 var et prøveår for Stikk UT! Ski. Til tross for en dårlig snøvinter var det nesten 1.000 personer som registrerte seg som brukere.

- Denne vinteren håper vi på enda flere!, understreker friluftsrådet. Målet med Stikk UT! Ski er å stimulere både små og store til skiglede og aktivitet i vintermånedene.

Alle Stikk UT! Ski-postene vil være i oppkjørte løyper.

Et kart på Stikk UT! Ski-nettsidene vil vært oppdatert med informasjon om når løypene sist ble oppkjørt. Lørdag ettermiddag går det fram at løyper i Grødalen ble oppkjørt rundt klokka 13.00 av Driva IL.

Stikk UT! Ski vil fungere etter samme modell som Stikk UT! i sommerhalvåret med poster og turkasser i terrenget og mulighet for elektronisk registrering på stikkut.no. Kart og turbeskrivelser for alle turene vil ligge både på stikkut.no og morotur.no. Kartvisningene vil hente inn data fra loyper.net slik at du vil kunne se hvor og når løypene er oppkjørt.

Registreringen vil være åpen fra 1. januar til andre påskedag som er 17. april.

Her er de lokale turene:

Sunndal

Gapahuk Stortela

Tøftvangen

Surnadal

Garthøglia, Nordmarka

Klåberget, Kvanne/Stangvik

Løålikjølen, Nordmarka

Magretlia, Nordmarka (Ny)

Tjønnmyran, Todalen (Ny)

Øygardshalsen, Kvanne/Stangvik (Ny)

Halsa

Gapahuken frå Glåmen

Lysløypa i Betna (Ny)

Steinsetervatnet frå Glåmen

Nesset

Husbysætra, Vistdalsheia (Ny)

Lomsjønna, Vistdal Skisenter (Ny)

Mørkvatnet

Tingvoll

Gyl/Torjulvågen (Ny)

Reitvatnet (Ny)

Åsen ved Skihytta (Ny)

Det vil også være mulig å stikke ut på ski i Gjemnes, Molde, Rauma og Lesja. Sistnevnte kommune er ikke medlem i friluftsrådet, men er med i Møre og Romsdal skikrets. Postene vil ligge på Bjorli som er et svært populært utfartssted for både romsdalinger og nordmøringer.

Her kan du ta en nærmere titt på årets Stikk UT! Ski; og blant annet se turbeskrivelser og topplister.