NOFOs 90 senger er snart opptatt alle som en. 80 elever har så langt sagt de kommer, og siden søknadsfristen ikke er ute riktig ennå regner skolen med å fylle opp klassene. Taekwondo, Friluftsliv, Filmproduksjon, Filmskuespiller og E-sport er linjene som nå er i ferd med å fylles opp. Skolen håper å kunne etablere en fotolinje, men den mangler noen søkere. Linjene må ha minst 10 elever for å bli opprettet.

– Det har vært veldig stor interesse for fotolinja, men det avspeiler seg ikke i søkere. Kanskje får de et bedre tilbud et annet sted, sier rektor Kristian Lund Silseth.

Folkehøgskolene opplever økt søkning av elever. Gjerne elever som vil ha et år eller to for å søke motivasjon uten karakterpress. Folkehøgskolene ser ut til å ha en motiverende effekt på elevene for de ser ungdommen søke seg til høgskole eller universitetsutdannelse etter oppholdet på Folkehøgskolen. Folkehøgskolene ser også at deres elever nå ofte er de som går studiespesialisering på videregående.

– De ungdommene som tar fagutdanning har vi ikke så mange av lenger. Sikkert fordi det nå er fireårsløp fram til fagbrev, sier Silseth.

Filmskuespiller populært

For å være attraktiv hos elevmassen må Folkehøgskolene ha et interessant faglig tilbud. Taekwondo er den linja som har levd lengst på NOFO, og er ei linje som tiltrekker seg toppen av norske utøvere. Filmproduksjon og filmskuespiller er også to populære linjer. Linjene jobber mye sammen og det lages mange kortfilmer. Filmskuespillerlinja treffer en trend i tiden. For neste år er det to plasser igjen på linja.

– Da vi la om teaterlinja til filmskuespillerlinje opplevde vi økt pågang av elever, sier Silseth.

E-sport mest populært

Den absolutt mest populære linja er E-sport. Linja for ungdom som elsker strategiske dataspill. Hver linje har et makstall på 15 elever, og E-sportslinja er full. Den startet opp i fjor høst. Og skolen var spent på hvilke ungdommer som søkte seg til linja. Datanerder som satt og spilte for seg sjøl i et mørkt rom. Men så mye for forutinntatte holdninger.

– Elevene er av de mest sosialt engasjerte ved skolen. Det ser ut til at når de får spille hele dagen gjør de andre aktiviteter på kveldene, sier Silseth.