Barnehagebarna i Surnadal var samlet i kuturhuset på Skei til temadag i kunst, kultur og kreativitet under slagordet: «La meg skape».

Det var leik til musikk, veving, husbygging og maskerade som sto på programmet. Ungene likte det de holdt på med og de fikk prøve alle aktivitetene.

Spesielt moro så det ut å være å kle seg opp i ulike kostymer. Klovn, politi, brannmann, prinsesse og troll var karakterer. Fillene føk fort av og på. Noen ønsket å få prøvet så mange antrekk som mulig på den tida som sto til rådighet.

De som laget filleryer var mer konsentrert. Over og under over og under. Det er viktig å få det rett om resultatet skal bli bra. De voksne var flinke til å rettlede.

Å bygge hus av papp er gøy, og mulighetene er så mange. De små arkitektene var ganske firkanta i formgivningen, men det skyldes nok også at utgangspunktet for bygginga var pappesker i ulike størrelser.

Inne i Svorkasalen beveget ungene seg til musikk. Og når den stanset skulle ungene fryse. De som har prøvd vet hvor vanskelig og moro det er.