Sæterlia Snowpark er leikegrinda til mange av alipnistene i Surnadal. Snowparken blir siste stopp på turen ned løypene. Der samles de i grupper ser ned mot Big Jumpen og gjør seg klar.

Ungene står og ligger i snøen, diskutterer alt og ingenting og teknikker på hoppet og hvilke hopp de kan og hvilke hopp de har som mål å gjøre. Når de er klar setter de utfor, fyker over hoppkanten og øver på sine triks.

Torsdag kveld viste de fram hva de har lært. 40 unger med foreldre hadde tatt turen for å være med på showet. Alpingruppa ba inn til et lavterskeltilbud som passet fra 0-150 år. De aller fleste viste fram sine kunster på Small Jumpen, men en stor gruppe hadde også ferdigheter på Big Jumpen.

Alle utøverne hadde sine triks. 360, backgrap og dobbel backflip var noen av dem. Etter oppvisningen blei det medaljer til alle. Foreldrene koste seg med kaffe og kaker.

Speaker og primus motor for arrangementet, Halvo Drøpping, kommenterte begivenheten og spilte rett type musikk. Antallet deltakere på showet viser hvor mye Snowparken betyr for de unge i Sæterlia.

- Her er det like stænkult med en luftig straitair på den minste hoppen som en dobbel backflip på den største, sier Drøpping.

Surnadal IL Alpin gleder seg over den gode resposnsen showet fikk.