44 unge i alderen 7–15 år stilte til start i klubbmesterskapet. Klassene 8,9 og 10 år kjørte storslalåm, mens de fra 12 år og oppover konkurrerte i slalåm.

– Takket være stabile vintre etter at snøkanonene kom på plass har vi fått bra rekruttering og en egen parkgruppe for dem som liker hopp og triks, sier Liv Jorun Aarnes i Surnadal IL Alpint.

Skuffkak

Det var fult av folk i Surnadal Alpinsenter lørdag. Mange var kommet for å være med på klubbmesterskapet. Kjørerne hadde med seg foreldre, søsken og besteforeldre. Det gjorde at det var mange tilskuere. Andre familier lot klubbmesterskap være klubbmesterskap og benyttet seg av de løypene som var åpne. Utafor varmestua var det satt opp grill med burger og pølse på varmen. I tillegg var kiosken åpen med sine varer til salgs.

– Etter premieutdelinga kan dere gå og få skuffkak ved grillbordet, sier speakeren til de minste mens de mottar sine premier.

Kårvatn på besøk

Kårvatn Fjellutstyr benyttet også muligheten til å være til stede på klubbemesterskapet. De hadde med seg et lass av ski, sko og bindinger. Slalåmski, pudderski og randoneski sto på rekke og rad. Publikum ble gitt muligheten til å prøve på seg utstyr og renne seg noen turer i bakken. Mange var de som takket ja og prøvde ulike typer ski og utstyr. Noe av utstyret var på salg og forretningene gikk bra.

– Har solgt noen par ski. Vi er glad vi fikk komme i dag, sier Sondre Ormset hos Kårvatn Fjellutstyr.

Mye folk

Publikum storkoste seg denne nydelige vinterdagen der sola varmet fra klar blå himmel. Forholdene i skiløypene var perfekte. Turistene koste seg, og de unge alpinistene suste nedover løypa med perfekte svinger gjennom portene. De kunne stolt holde premien over hodet å bli tatt bilde av etter målgang.

– Det er artig at det har kommet så mye folk, sier Aarnes.