115 skyttere gjorde opp om seieren i feltskyting i Surnadal i helga. Det var Surnadal skytterlag som arrangerte feltskytterstevne for Nordmør skyttersamlag. Det var tidvis lett snødrev i lufta og sterk vind. Mest merkbar var vinden på det lengste holdet i grovfelt (junior og seniorklassene). Vinden blåste ganske friskt opp langs dalen. Det ga til dels kraftig sidevind på det lengste holdet. Blinkene sto 512 meter unna på andre sida av Østbødalen. Noen traff seks treff andre ikke i det hele tatt. Men slik er feltskyting.

– Jeg skal ikke si hvor mange knepp dere skal skru, det må dere finne ut sjøl, sa standplassleder Trond Gullik Mikkelsen.

Må tåle vær

Lengst opp i Østbødalen blei det også ganske kalt i vinden. Tross mange negative faktorer å ta hensyn til var humøret hos skytterne på topp. Litt hopp og sprett for å få opp varmen før de la seg ned og gjorde klar til skyting.

Det var ikke like kalt nede på Angråmyra der rekrutter og veteraner skjøt finfelt. Sjøl varmt var det heller ikke. Vinden gjorde seg også litt mindre bemerket, men den var der. Mathias Bakk i eldre rekrutt hadde et godt utgangspunkt da han kom til siste standplass i innledende skyting. Skjøt han bra på stripe og nøkkelhullsblinkene ville det bli finale. Bakk leverte bra han fikk 6/5 på begge skytingene. Sluttresultatet etter innledende skyting blei 30/22, noe han var godt fornøyd med, og han var glad for å komme til finaleskytinga.

– Det har gått bra så langt, blir artig å se hvordan det går videre, sa Bakk.

Og det blei delt førsteplass til slutt. Likt med Erling Waag fra arrangørklubben Surnadal Skyttarlag.

Bra påmelding

Han liker å skyte felt. Det er artig sier han. Litt kaldere enn om sommeren, men han synes han oppnår bra resultater. Bakk skyter for Årvågsfjord skytterlag. Han var en av 115 skyttere på samlagsstevne i felt søndag. Samlagsleder Ola Krogstad synes det er et bra antall skyttere påmeldt. Det var jevnt i toppen, men den som vant sammenlagt i grovfelt var en av forhåndsfavorittene. Ingar Waag fra Surnadal. Surnadal vant også lagskyting i rekrutt og i grovfelt.

– Feltskytinga står sterkt i samlaget og vi jobber for å få opp interessen mot nivået fra gamle dager, sier Ola Krogstad.