Dermed stanser fylkesmannen bygginga av leilighetsbyggene på Solbakken på Skei til kommunen har behandla saka på nytt.

Fylkesmannen mener kommunen har gjort en rekke saksbehandlingsfeil som kommunen må rette opp før byggevedtaket kan kjennes gyldig.

Fylkesmannen peker på at kommunen i sin behandling av saka lister opp en hel haug med ulemper et av de planlagte leilighetsbyggene får for naboen og at kommunen sjøl mener det hadde vært bedre i samsvar med plana om det hadde blitt barbert med en etasje fra tre til to, og at når kommunen så grundig lister opp ulemper og likevel godkjenner bygginga, så har de ikke begrunnet tillatelsen godt nok.

Likeledes har ikke kommunen sørga for å få søkers svar på naboklagene på saka. Utbygger er ikke pliktig til å godta naboers klage, men dette skal grungis sier fylkesmannen i sitt vedtak.

Fylkesmannen mener også det er uklart om kommunen har vurdert plassering av leilighetsbygga og tilrettelegging av tomta i forhold til plan og byggelova.

Om det er gitt dispensasjon i saka finner også fylkesmannen vanskelig å fastslå slik saksframstillinga til kommunen er.

Alt dette må kommunen gå gjennom på nytt og svare opp på en måte fylkesmannen kan godta før fylkesmannen godkjenner et utbyggingsvedtak.

- Fylkesmannen skal påse at kommuner gjør byggevedtak som er i tråd med de lover og regler som gjelder, og det mener vi kommunen ikke har gjort i dette tilfellet, sier rådgiver Marina Opstad hos fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Et av leilighetsbyggene på Solbakken er ikke omstridt og nesten ferdigstilt. Men siden fylkesmannen har opphevet kommunens byggetillatelse må all byggevirksomhet opphøre til kommunen har gjort vet vedtak fylkesmannen kan godkjenne.