– Ja, det har jeg selvsagt gjort. Jeg har savnet guttene. Selv om jeg delvis har vært en del av miljøet, så er det klart at jeg har savnet den spenningen og det som er i rundt. Ikke minst fotballkampene, sier Holten.

Surnadals første fotballkamp i 4. divisjon denne sesongen, endte med 0-2-tap og null poeng borte mot Eide og Omegn. Dermed stoppet seiersrekken, som Surnadal har under trener Holten i 4. divisjon, på 14 strake seire fra sesongen 2015.

Etter fredagens tøffe batalje på kunstgresset i Eide, har Surnadal-laget selv fått en seiersrekke å bryte: Eide og Omegn har nå vunnet de tre siste oppgjørene mellom lagene.

Jevn fotballkamp

Åpningskampen i 4. divisjon ble ikke ulik cupkampen mellom lagene tilbake i midten av mars, ifølge Holten. Det var jevnt og tett. Første omgangs første store mulighet kom fra hjemmelaget etter 27 minutters spill: Angriper Chris-Robin Gundersen, som scoret seiersmålet på overtid i cupkampen mellom lagene, blåste ballen høyt over fra fem meter. Fem minutter senere var Surnadal nær ved Erik Kvendset Andersen. Skuddet – på halvspretten – skrudde utover og til side for mål.

– En jevn fotballkamp. Høyt tempo. Mange dueller. Helt sikkert artig å se på. To gode fotballag. Forskjellen er at de klarer å score, og vi ikke. Så enkelt er det egentlig, sier Holten.

To seine mål og ett straffespark

Surnadal koblet et grep om kampen mot slutten av andre omgang, men fikk igjen – som i cupkampen – avgjørelsen seint mot seg. Seks minutter før slutt sendte Ole Martin Lyngstad Halås Eide og Omegn i føringen med et skudd via stolpen og inn. Og da gjestene sendte opp laget i jakten på en utligning, kontret i stedet Jonas Heggstad inn 2-0 til hjemmelaget. Samme mann skaffet et straffespark helt på tampen av oppgjøret, men spilleren som sto for 1-0-scoringen, Lyngstad Halås, sendte ballen i stolpen. Poengene ble uansett værende igjen i Eide.

– Fotball handler om å score mål. Slik er det. Men jeg ser jo det at vi kommer til å bite godt fra oss, det er jeg ikke så redd for. Og Eide kommer til å bli et godt lag, oppsummerer Surnadal-trener Holten.

Eide-trener Hans Moe mener laget hans spilte en bunnsolid kamp.

– Det var bunnsolid. Utenom det første kvarteret, hvor vi var litt nervøse og shaky, så kjørte vi kampen. Spesielt i andre omgang, var vi solide. Det var mange dødballer, så vi var ikke kvass nok foran Surnadal-målet. Fullt fortjent seier. Vi visste egentlig hva Surnadal kom med, det er langballer, og de er tunge i boksene, sier Moe.