Kopper og kar, spill og bøker, vaser og lysestaker, lamper, bilder, spill og uendelig mye annet både av gamle og nye lopper sto klart på bordene da dørene åpnet klokka 11 lørdag. Loppemarkedet på Tellesbø ble en større suksess enn det arrangørene turte å håpe på.

For arrangører og initiativtakere til arrangementet var foreldrene til alle som spiller på G14 Surnadal/Søya/Todalen, og dette var første gang de arrangerte loppemarked.

– Vi har aldri prøvd dette før, men hadde lyst til å prøve noe nytt for å få inn litt penger. Og det ser ut som vi har truffet med noe, for det var lang kø allerede før klokka 10.30, forteller Mari Vattøy, som står «i kassa» når vi kommer inn. Køen foran henne vokser fort og sjøl om alle varer er «styggbillige», så ruller pengene inn.

Var spente på responsen

Varene, eller loppene, er innsamlet av foreldre og bekjente, som sjøl har ryddet i skuffer og skap, samt tatt imot fra andre.

– Folk har kommet hit og levert. Vi hadde en innleveringsdag her, samt at vi har tatt imot noe etter nærmere avtaler, forteller May Johansen og Kjersti Berset.

Ettersom dette var første gang de arrangerte loppemarked innrømmer de at de var veldig spente på responsen. Men mottakelsen ble altså svært god.

– Ja, dette ser virkelig ut til å bli en suksess, så det er artig, sier de to, og ser rundt seg på alle kundene som er både innomhus og utenfor i finværet.

Tror på gjentakelse

Alt de tjener på loppemarkedet er ren netto, og pengene som samles inn skal i sin helhet gå til Norway Cup-tur for G14.

Å arrangere loppemarked krever en del innsats både på forhånd, under – og etterpå. Men de forteller at alle foreldrene har bidratt på den ene eller andre måten, og at noen av de unge spillerne på laget også har bidratt litt.

Søt hjemmebakst, kaffe og saft var også å få kjøpt, og mange benyttet anledningen til å innta godsakene ute i den varme vårsola.

En ting er Kjersti og May i alle fall enige om:

– Det er kjempeartig å prøve noe nytt, og særlig når vi er så heldige med været og alt sammen blir en såpass stor suksess!

Og at det blir gjentakelse en gang føler de seg ganske sikre på.

- Har gledet oss lenge!

Mange sikret seg større eller mindre skatter og en del «kjekt–å–ha–ting» denne dagen. Noen måtte gå flere runder til bilen med varer, før de kastet seg ut i en ny runde rundt i lokalet. Vi tok en prat med noen av dem.

– Nå er vi ferdige med runde 1, så vi skal bare legge varene i bilen før vi går inn igjen, ler Eva Kvande. - Man må jo støtte fotballaget, legger hun til. Hun hadde med seg døtrene, og den yngste, Mari, hadde kjøpt seg et flott fotballspill, mens hun sjøl hadde funnet både isformer, vaser og mye annet. De er alle veldig fornøyde.

– Her er det både fine og billige ting å finne. Dette er i det hele tatt et kjempearrangement som vi har gledet oss lenge til!