Kunstgressbanen blir stedet for cupkampen mellom eliteserielaget KBK og Sunndal. Det er ventet horder med supportere fra Kristiansund samtidig som bedrifter i Sunndal har henvendt seg til fotballklubben for å kjøpe billetter til sine ansatte. Klubben tror det kan bli så mange som 1500 tilskuere på kampen. Å få alle inn til en brukbar plass rundt treningsbanen blir en utfordring, men klubben kommer til å lose publikum til plasser der de kan få sett bra. Rundt banen er det bratte skråninger og i dem går det også an å sitte å se. Ellers blir det gode gamle ståplasser.

– Dette skal bli en opplevelse for alle, mener daglig leder Jørund Svensli i Sunndal fotball.

Rent sportslig kan det bli Davids kamp mot Goliat. KBK er ikke kjent for å skåre mange mål i sine kamper så om Sunndal får inn en stikker eller to kan det gå vegen. Svensli sier det nok kan bli vanskelig å slå KBK. Sunndal fokuserer også alt på seriespillet, og denne kampen er en bonus. Svensli har stor tro på årets Sunndals lag med en god blanding av unge sultne spillere og flere etablerte. Svendsli mener det er helt rett å ha som ambisjon å rykke opp i 3. divisjon med dette laget. På en god dag kan de også yte KBK motstand mener Svensli.

– Jeg tipper 2-2, sier Svensli.

Gror godt i klubben

Sjøl er han tilbake i klubben han med suksess trente i mange år. Målet hans som daglig leder er todelt. Det viktigste på kort sikt er å bygge en ny enklere og mer lettdrevet organisasjon rundt laget. Ønsket er å dra inn flere av de frivillige som jobber inn mot Sunndal fotball og få dem til å dra i lag. Sportslig er målet å rykke opp til tredjedivisjon med herrelaget. Enten i år eller til neste år. Svensli sier laget av i dag er spennende, og det kommer mange juniorer bak og presser seg på.

For damelaget er målet i år å sikre 2.-divisjonsplassen, men også her gror det godt i de yngre rekkene. Det gjør at Svendsli har tro på å bygge et lag som igjen kjemper i toppen av divisjonen.

Jobber mot cupkampen

Men først er det oppgjøret mot KBK som gjelder. Alle gode krefter i klubben jobber med å få til det arrangementstekniske så godt som mulig, med tanke på at stadion ikke er bygd for billettsalg og store publikumsbesøk.

– Vi får nok til å legge forholdene godt til rette for en fotballfest, sier Svensli.