Gerald Grewe er i full sving med å gjøre klar til åpning av uteterrasse med vinduer som kan lukkes mot vind. Grewe gjør det meste av jobben sjøl. Snekrer og monterer.

– Dette er gøy. Dette har vi gjort før, sier Grewe.

Han overtok Brekkøya Camping ved nyttår. Grewe kom fra jobb som stasjonssjef for Qatar Airways på Fornebu sammen med kone og en liten datter. Da hadde familien vært på utkikk etter en campingplass ei stund. Da de så Brekkøya falt de pladask, og måtte bare få kjøpt. Tidligere eier Jarl Skei var like tilfreds med Grewes som de var med Surnadal, og da var det gjort. Siden årsskiftet har Grewe jobbet for å få på plass kokk, åpne restaurantservering og fra lørdag blir det uteterrasse og kafe.

– Lørdag blir det stor åpning og om været blir bra blir det grilling ute, sier Grewe.

Kokken er på plass restauranten er åpen torsdag til og med søndag og fra helga vil det være kafe alle dager med småretter og snaks. Kokken kommer fra Tyskland og han kom til Brekkøya fordi han liker naturen. Han har satt sammen en tysk meny. Schnitzel, Jægerschnitzel, Berliner Bulette og Eisbein tilbys og også kylling og laks. Kokken har i Samarbeid med Ola Sylte og Sylte Gårdsslakteri utviklet en egen tysk Bratwurst og til den også en egen sennep.

– Det blir tysk surnadalsbratwurst og Brekkøyasennep, smiler Grewe.

Sesongen i gang

De første campinggjestene har begynt å komme på helgebesøk. I påska var stort sett alle med faste vogner på plass. Det regner han med de er til helga også siden det nok blir langhelg med 1. mai på tirsdag. Grewe er fornøyd med besøket i restauranten så langt. Driva har snakket med gjester som skryter av maten.

– Det er mange glade og fornøyde gjester, og vi har plass til flere, sier Grewe.

Stor åpning

Til helga lokker han med åpningstilbud. De ti første gjestene får gratis kake og kaffe. Grewe ser seg rundt på terrassen. Det gjenstår en del arbeid før han er ferdig. Men han er ikke urolig for at han skal rekke det.

– Fram til onsdag får jeg jobbe mye, for fra torsdag har jeg også oppgave som vert i restauranten, smiler Grewe.