Hovedutvalget for teknikk- miljø og næring i Surnadal vedtok på sitt møte onsdag å godkjenne reguleringsendringene for leilighetsbyggene på Solbakken i Surnadal.

Byggene har vært omstridd etter en regulering i 2017 av opprinnelig plan fra 2013. Byggetiltaket ble redusert i antall leiligheter og antall kvadratmeters utbyggingsområde. Endringene ble påklaget av nabo som mener leilighetsbygget nærmest ham blir for ruvende, skyggelegger eiendommen og ødelegger bokvaliteten.

Klagen gikk til fylkesmannen som reagerte på at kommunen ikke hadde sendt reguleringsendringa på høring. Samtidig fant fylkesmannen andre ankepunkter og stoppet bygginga. Surnadal kommune svarte opp fylkesmannens anmerkninger, sendte endringsforslaget ut på ny høring uten større innvendinger fra fylkesmannen.

I sitt framlegg for politikerne trakk rådmannen leilighetsbygget nærmest naboen to meter nordover. Det kom et forslag i hovedutvalget om å trekke bygget ytterligere tre meter tilbake, men dette ble nedstemt.

– Hadde bygget blitt trukket ytterligere tre meter tilbake ville det kommet i konflikt med lekeplassen, sier Erik Moen (MDG) til Driva.

Dermed vedtok hovedutvalget med fire mot tre stemmer rådmannens innstilling. Dermed kan byggarbeidene snart starte opp.