Det store frammøtet hadde nok sammenheng med at åpningen falt sammen i tid med konserten til Mambo Compagñeros. Konserten ble utsatt i ti minutt slik at de frammøtte fikk med seg underholdningsinnslaget fra elever ved kulturskolen i Sunndal, og rådmann Per Ove Dahls offisielle åpning av utstillinga.

Sunndal kunstlag består av en aktiv gjeng kunstnere. Leder Berit Megård sier medlemmene bruker sin fargepalett, fantasi og kreativitet og omformer det til uttrykk i form av bilder, foto eller smykker.

– Teknikkene er mange og varierte. I utstillinga finner man produksjoner av og med olje, akryl, kulltegninger og kollasjer. Spennet i alder med dem som stiller ut er også stort. Sunndal kunstlag er veldig fornøyd med at også ungdommen deltar på maiutstillingen. Rekruttering, og spesielt av ungdom, er noe kunstlaget har fokus på og gleder seg over alle nye som kommer til.

I tillegg til de mange lokale utstillerne er Kunstnerfellesskapet Atelier Goma invitert som spesielle gjesteutstillere.

– Kunstnerfellesskapet holder til i en gammel fabrikkbygning i Vågen i Kristiansund. Fem damer startet Kunstnerfellesskapet for fem år siden, alle med ulike utdanninger innen kunst. Hobbyen utøves kun på fritida. De fem damene er Bodil Pedersen, Serina Albertsen, Signe Aasen, Torill Liabø og Unni Dahl. Unni Dahl har tidligere hatt separatutstilling i Galleri Barbara som festivalutstiller i 2008. Ingen av dem hadde anledning å være til stede på åpningen.

Utstillinga Vårslepp inneholder 41 arbeider, derav fem smykker.

– Sunndal kunstlag har hatt mange salgsutstillinger i Galleri Barbara. Er dere fornøyd med salget?

– Jevnt over selger vi godt, men det avhenger sjølsagt hvordan utstillinga treffer publikum, sier Berit Megård. Utstillingen er åpen for publikum ut mai.

Lokale utstillere er:

Natasha Shyrose, Turid Melby Bråten, Gunn Gravem Isaksen, Rita Wærnes, Ragnhild Aaram, Aud Thevik Gustavsen, Åse Lyng, Gøril Bruaset Bræin, Anny Fjærli Hjetland, Bergljot Hals, Sissel H. Storslett, Lise Ramsvik og Solveig Ingebrigtsen.