Den folkekjære artisten ankom hotellet fredag ettermiddag sammen men ektemannen Anders Eljas. Henning Sommero var blant dem som møtte de to i resepsjonen. Lørdag kveld blir de tre artistene sentrale deltakere under Kleivakvelden der også Karianne Sommerro, John Pål Inderberg, Jimu, Surnadal hornmusikk med flere skal delta. Den alltid populære diktopplesningen er også på plass. Det er knyttet spenning til hvem som skal få årets Kleivapris. Valget er allerede tatt, men holdes hemmelig til utdelingen under Kleivakvelden.

Vårsøghelga har fått en knallstart med det flotteste sommervær som ramme. Det kom godt med folk til torsdagkveldens åpning i Surnadal Billag. Fredagen både starter og slutter med arrangement i billaget. Rasmus Rode fortalte historier og sang skillingsviser i billaget fredag formiddag. Ingebrikt Grimsmo fortalte historer fra virksomheten.

Henning Sommero hadde elever fra ungdomsskolen på besøk i Svorkasalen. Drivadebatten ble en kjempesuksess med rundt 160 frammøtte (Se egen sak).  Programmet i Svorkasalen fortsatte med historien om Artur Schopenhauer, filosofen som etter mye om og men fikk Vitenskapselskapets store gullmedalje i Trondheim i 1839. Schopenhauer var en av Hans Hyldbakks favoritter. Hyldbakk snakket ofte om filosofen, og han er også nevnt i ei bok og i Kleivabreva. Det var professor Kjetil Steinsholt, som er ansatt ved NTNU, som fortalte historien.

Fredagskvelden fortsetter med Mozart maraton i Gammelsamvirkelaget, før det igjen braker løs i Surnadal Billag. Hans Olav Settem, kreativ lokal låtskriver, kommer med bandet "Whales and this lake". Detr er første gang bandet spiller i Surnadal, og arrangøren håper på stinn brakke.

Lørdag er det torg på kulturhusplassen, kaffekonsert i kulturhuset, Eva og Eva, intimkonsert satt sammen av komponistene Eva Holm Fosnes og Eva Ødemann Moe. Stedet er Kallastua.

Lørdag ettermiddag blir det boksøg i biblioteket. Svein Sæter skal snakke med Lars Mæhle og Rasmus Rohde om tekstskriving. Seinere ut på ettermiddagen går forestillingen "Eg er supermann" i Storstuå.

Kleivakvelden er alt omtalt. I etterkant blir det "Forbrytersk aften" på Hotellet og pubkveld med jam.

Søndag fortsetter programmet med konsert i Stangvik kyrkje, "Rasmus og Rode" i Todalshytta,  før Anders Larsen og Trygve Brøske avslutter årets Vårsøghelgsøndag kveld med konsert i Surna Bedehus.