Tirsdag 5. juli arrangerer kulturtjenesten i Sunndal tur til Kristiansund. – Dette er et nytt tilbud i rekken av kulturcruise vi har hatt. Jeg tror dette blir det trettende cruiset vi inviterer til, sier kultursjef Ole Magne Ansnes.

Tanken bak disse turene, er å bli bedre kjent med naboen.

-  Vi drar gjerne til store byer rundt om i Europa, og kan godt være lommekjente i London eller Paris. Men Åndalsnes eller Valsøybotn har vi lite greie på. Dette vil jeg at disse turene skal gjøre noe med.

Når Kristiansund nå står på kjøreplanen, har sundbåten en sentral plass. Sundbåttrafikken startet 1. november 1876, og påstås å være verdens eldste kollektive transportmiddel som har vært i kontinuerlig drift. Båtruten ble startet av lokale kjøpmenn i Kristiansund som hadde behov for transport av varer og kunder i mellom øyene i byen.

- Vi skal på tur med båten, vi skal innom alle landene og ellers få informasjon om dette helt spesielle transportmiddelet. For meg blir i alle fall dette en ny måte å oppleve Kristiansund på, sier Ansnes.

Før reisefølget kommer til Kristiansund, blir det stopp med omvisning og smaksprøver ved Tingvollost i Torjulvågen. Tingvollost et familiedrevet gårdsmeieri som ble etablert i 2003, og på deres hjemmeside kan vi blant annet lese: Tingvollost sine oster har vunnet en rekke priser, spesielt ved den vellagra blåmuggosten Kraftkar som i 2011 vant gullmedalje under både Landsutstillingen for gardsost (NM), Nordiske ostefestival i Danmark og World Cheese Awards i Storbritannia.

Turen byr ellers på mat både på Fjordkroa og Dødeladen, og det vil bli tid til en tur på byen for den som ønsker det.

- Og hjemturen tar vi om Atlanterhavsveien. Her blir det mange opplevelser på få timer. Gårdsmeieri, sundbåt, byliv og spektakulære Atlanterhavsveien på en og samme dag må vel være bra, sier kultursjefen.

Påmeldingene er det servicekontoret i Sunndal kommune  som tar seg av, og noen dager før fristen går ut – nærmere bestemt 1. juli  - er det fortsatt noen ledige plasser.