For mange er den årlige festivaljammen høydepunktet på Ørafest. Og i år som ved stort sett alle tidligere år, gikk folk mann av huse for å få med seg den musikalske festen.

Allerede flere timer før lokalene åpnet, var det solgt over 400 billetter, og selv med musikk på tre scener lovde det godt for oppmøtet. Det er ikke ofte sunndalingene kommer ut tidlig på kvelden, men allerede klokka 23 lørdag kveld var det bra med folk på utestedene. Musikken kom i gang, og med det også det sydende folkelivet.

Jam på tre scener medfører en hel del logistikk for arrangøren, men for publikum, ser det ut til å være helt greit med tre ulike scener å rusle mellom. Og med værgudene på sin side, satte trafikken mellom scenene også sitt preg på sentrumsbildet. Lystige folk gikk imellom de ulike scenene, pratet med kjentfolk og fikk med seg ulike band.

- En prestasjon

At utestedene kan samarbeide om et slikt storarrangement, er flott for publikum. Det er imidlertid Sunndal Rockeklubb, som arrangør for gildet, det virkelig er verdt å ta av seg hatten for! At en liten, lokal, rockeklubb greier å stille med mannskap og utstyr til å holde tre scener gående med livemusikk i flere timer samtidig, er intet mindre enn en prestasjon. Tar en med i betraktning hvilket nivå det musikalske ligger på, er det kort og godt imponerende.

At Sunndal har mange gode vokalister å vise til, er lett å trekke fram, men de bunnsolide musikerne som holder en slik jam gående, med bredt repertoar, høyt instrumentalt nivå og en spilleglede utenom det vanlige, er unikt. Uansett hvilken scene man stakk innom lørdag kveld, serverte musikerne folkelige klassikere med et bredt spenn, innpakket i sleivete kommentarer og enorm spilleglede. Det er umulig ikke å bli i godt humør av det som utspiller seg på scena, og humøret smitter over på publikum.

Rockeklubben skal også ha ros for å slippe til «ungdommen» på et så stort arrangement. Både i hotellkjeller’n og på Rallar’n fikk den yngre garde slippe til med et helt sett, mens ringrevene selv varmet opp publikum og tok den store avslutningen. Å få spille på et så stort arrangement, backet opp av erfarne musikere, er en tillitserklæring og burde være til inspirasjon for andre musikkspirer.

Frivillighet

Kvelder som den vi fikk servert lørdag, viser viktigheten av frivillige lag som Sunndal Rockeklubb i en liten bygd! Det klubben gir dalen gjennom både jam og musikerdugnad, er både kulturhistorie, livskvalitet og bolyst.

Sunndalingene elsker kjente låter, allsangfaktor og lokale stjerner i ilden, og Rockeklubben evner å gi oss det på et vis som gjør at selv musikerne ser ut til å kose seg. Måtte de fortsette å ta dette kjempeløftet for det lokale utelivet i lang tid framover!