– Vi inviterer til kunst og kulturopplevelser, og det er ikke en festival i den forstand. Det er en kulturfest, og tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig gode, sier Ansnes.

Mange på Ørafestjam

Mange av arrangementene fikk godt besøk. Åpningsdagen skapte god stemning med kunstutstilling og første forestilling av Lady Arbuthnott i Sunndal Kulturhus. Videre var det en flott kirkekonsert og et interessant bokdykk.

– Bokdykket ble ikke så godt besøkt, men det var veldig interessant for dem som kom, forteller Ansnes. Han påpeker også at Klassisk lunsj ble utrolig vellykket. – Det var hele 100 personer som kom på lunsj i Støgu for å få seg en matbit og høre på musikk av pianist og orkesterleder Bjørnar Myhr sammen med strykerne fra Lady-orkesteret: Mari Giske, Maren Nygård og Sigrun Eng. Han forteller videre at Ørafestjam skapte en folkefest med der det ble solgt helte 450 billetter, og at det var mange gode enkeltkonserter som ble godt besøkt.

Lite torgliv

Ole Magne Ansnes forteller at de det var mye liv på utestedene, men at teltet på torget og torglivet ikke trakk så mye folk i sentrum.

– Vi må se litt mer på dette, om vi skal bruke mer ressurser på dette. Vi vil ta en evaluering etter sommeren på hvordan vi skal koordinere arrangementet, sier Ansnes. Han mener uansett at de er på rett spor og forteller at det er mange tusen som opplever kultur i løpet av de ti dagene under Ørafest.

Lady trekker

Forestillingen Lady Arbuthnott har solgt ut ti forestillinger 3200 billetter.

– Det sprengte alle våre forhåpninger om salg på forhånd, forteller Anne Bente Skare, leder av Jazzå Teateret. Hun forteller at 70-80% av publikum kommer utenfra. De kommer fra Midt-Norge som Sunnmøre, Romsdal og Trøndelag, samt fra Oslo, – Mange utnytter også musikkspillet til andre hyggelige settinger, et eksempel er reunionsfester og det kom busslaster fra Molde med ulike organisasjoner. Samarbeidspartnere arrangerer og gruppeturer hit, forteller Skare. Boka om Frua på Elverhøi, musikkspillet og arbeidet bak solgte bra.

Oppsetningen har skapt et fantastisk engasjement også blant de som utfører musikkspillet.

De leverer på et svært høyt nivå.

–Det er med 70 amatører og fire profesjonelle, de har hatt veldig god motivasjon og god innsats og det skaper et utrolig samhold. Med så liten plass på sidescener har det ikke gått uten godt vennskap og høy disiplin, påpeker Skare.

Hun ønsker å benytte anledningen til å takke sponsorer.-

– Det er et heftig prosjekt, om vi kun skulle basert oss på billettinntekter hadde det ikke gått. Vi er helt avhengige av sponsorer. og uten sponsorer hadde vi Uten sponsorene har ikke dette latt seg gjennomføre. Til høsten tar de en oppsummering og evaluering av prosjektet.