Korenes Julekonsert har blitt en fast juletradisjon for mange. Lørdag kveld ble femårsjubileet ble feiret med å invitere kommunens egen sopran Sigrid Vetleseter Bøe og bassen Natanael Uifalean til å være med på konserten.

Det var hele sju kor som deltok på årets jubileumskonsert, noe som utgjør omtrent 120 korister til sammen. Disse var Halsakoret med dirigent Sander van der Loo, Førkjåinn, Kor Gøttj med dirigent Dagrun Løset, Koret Tormod med dirigent Elisabeth Gjørsvik, Young Voices med dirigent Elin Persson, Tordenskjold Songlag med dirigent Elin Persson og Koret Vox med dirigent Rolf Arne Berg.

I fem år har konserten blitt satt opp, og i fem år er det pianist Brage Kristian Einum som har sittet ved flygelet. Som journalist skal man helst være forsiktig med å skrive om sine nærmeste, men i dette tilfellet ville det vært en skam å la være. Det er en stor oppgave å akkompagnere så mange forskjellige kor og solisterr på så mange forskjellige sanger, men han klarte oppgaven uten problemer som alltid.

Vox fikk æren av å starte konserten med Midtnorsk Julesalme og Pie Jesu med Toril Moe og Sigrid Vetleseter Bøe som solister. Det var en rørende og vakker fremførelse som ble svært godt mottatt av publikum.

Selv om Vetleseter Bøe for tiden står på langt større scener enn den i Storstuå, er det ikke slik at hun ikke kjenner på prestasjonspresset når hun stor foran publikummet i Surnadal.

– Selvsagt er det ekstra stas å få komme hjem å synge i Storstuå! Jeg blir fylt med en slags ærefrykt, og føler at jeg virkelig må passe på å gjøre ting ordentlig når jeg er her, sier Vetleseter Bøe.

Etter Vox kom Førkjånn inn på scenen. Førkjånn er en kvartett med fire flotte damer. I størrelse er de altså noe mindre enn de andre korene, men det spilte ikke inn på kvaliteten. De fremførte Voggesong til ein gjetargut og Himlen i min favn med en vakker sårhet og stødige stemmer.

Videre fikk vi høre utrolig mange fine og stemningsfulle julesanger av korene, som Home for Christmas av ungdomskoret Young Voices hvor Marit Ingeborg Bævre, Daphne von Buggnum og Silje Andersen var solister. På scenen sto det kor som nesten fylte scenen alene, til koret Førkjånn, som er en kvartett med fire flotte damer. Det er spenn både i størrelse og alder på korene, og initiativtaker Elin Persson forteller at det er en viktig del av budskapet i konserten.

– Det gode miljøet korene har seg i mellom fremmer mangfoldet i kormiljøet i Surnadal, Halsa og Rindal, og det er selvsagt noe vi vil sette i fokus når konserten år på år blir satt opp, sier Persson.

Tordenskjold Songlag, Koret Tormod og Halsakoret hadde også mye vakkert å bidra med på Korenes Julekonsert, blant annet Vårres Jul av Hans Rotmo, Vitae Lux og Glade Jul. Etter pause gikk alle korene sammen og formet ”felleskoret”. Etter tilbakemeldinger fra publikum og korister i fjor satset de i år ekstra på fellesnummer, og vi fikk høre Det lyser i stille grender, Julekveldsvisa og Solbarn, jordbarn for å nevne et knippe.

Som alltid avsluttet alle korene og solistene konserten med Deilig er jorden sammen med publikum. Det ble en høytidelig og vakker avslutning på femårsjubileet.