– Det har gått mye i musikkfest både her i huset og i mange andre hus i Nesset det siste året, sier Rune Skjørsæther. Han er assisterende festivalsjef og er en av over hundre frivillige som stiller opp for å gi artister og publikum en best mulig opplevelse under Nesset Musikkfest.

Lars Petter Bjerkeset er stifteren bak musikkfesten som så dagens lys i fjor. Ideen bak er å etablere en årlig festival der det skal presenteres klassisk musikk i tillegg til andre nærliggende sjangre. Det skal legges særlig vekt på å rekruttere unge og talentfulle musikere.

Det er mye som skal på plass i forkant og under et så stort arrangement. Skjørsæther anslår den frivillige innsatsen til et par tusen timer det siste året.

- Vi gjør det med et smil, understreker han.

De mange frivillige er med i ulike underkomiteer som blant annet skal sørge for at alle artistene får mat og har husrom. Det er litt av en oppgave. Mandag kommer Hans Majestets kongens Garde 3. kompani. De skal være i Eidsvåg fram til fredag og skal innlosjeres i Nessethallen. Gardistene skal legges i flatseng på lånte madrasser.

– Uten den store hjelpen vi har fra frivillige ville det ikke vært mulig å arrangere et så

stort arrangement, sier Skjørsæther.

Det er litt av et program nessetgjeldinger og tilreisende kan glede seg til. Gardens oppvisning på Alstadplassen torsdag ettermiddag er et av høydepunktene. I etterkant av oppvisningen blir det festkonsert i Nessethallen. Onsdag kveld skal 153 korpsmusikere fra korps i distriktet være med på workshop sammen med Hans Majestets kongens Garde 3. kompani.

– Hvor mange artister kommer det til musikkfesten utenom Garden?

– I underkant av 40. De skal holde flere konserter som det begynner å bli rift om billettene til. Alle konsertene er avhengige av at frivillige stiller opp. Nå gleder vi oss alle sammen til å bidra til flott Nesset- og regionreklame!