De fleste vet hva potetball er, men slett ikke alle vet hva Sekkjepåse er. Matretten, som kan minne litt om potetball, har sitt opphav i Vistdal. Hovedingrediensene er potet og spekekjøtt av får. Ingen som har fått servert retten glemmer verken den gode smaken eller metthetsfølelsen som trenger seg på

før den siste skiva er spist.

Vistdal bygdalag har i mange år arrangert Sekkjepåsedag i juni. Da strømmer både fastboende, utflytta vistdalinger og mange andre til for å kjøpe seg en porsjon og treffe folk de ellers ikke ser så mye til resten av året. Lørdag summet det i prat over hele plassen ved butikken.

Bygdalaget består av medlemmer som er aktive i både ungdomslag, idrettslag bygdekvinnelag og andre organisasjoner i bygda. Hyttefolket er også med.

Anne Marie Nerland har i mange år medvirket både til produksjon og servering. Forberedelsene starter allerede tidlig på våren. Nerland forteller at årets sekkjeposer er laget av styret i ungdomslaget - bestående av unge menn - allerede i april/mai.

– Siden har de ligget i fryseren. Fredag skrella vi 75 kilo med potet og forberedte grønnsakene. Vi har forberedt oss på et innrykk på rundt 500 personer. Skulle det komme flere, må de kanskje vente litt, sier Nerland da Driva snakker med henne i det serveringen starter. Da serveringen ble avsluttet var det solgt vel 400 porsjoner.

Nerland forteller at den årlige Sekkjepåsedagen er et resultat av et felles løft i bygda.

_ Det er nesten slik at hele bygda er med i forberedelsene. Det er mye som skal gjøres. I tillegg til å lage sekkjepåsen skal det rigges både scene og telt.

Værgudene støttet opp om arrangementet. Lørdagen opprant med sol og gode temperaturer som holdt seg til langt ut på ettermiddagen. Det var lagt opp til leiker for de unge og musikk fra scena. Utstillerne hadde også fått sitt eget telt.

Arrangørene hadde satt opp et stort serveringstelt, der de inviterer til dans med «Frank og Tolle» lørdag kveld.