Stilen var et gardekompani verdig da Nesset Musikkfest inviterte 120 gardister og rundt tretti samarbeidspartnere til middag og sosialt samvær på Nesset prestegard mandag kveld.

– En kjempekveld. Jeg tror alle har hatt det trivelig, sa en opplagt festivalsjef til Driva på tampen av festkvelden.

Sjelden har så mange benket seg til middag i fjøset på Nesset prestegard. Anført av kaptein og kompanisjef Jan Erik Synnes ankom gardistene i sivil til festmiddagen. På menyen sto ei velsmakende chiligryte som Bunnrpris i Eidsvåg hadde sponset. Brit Aarstad fikk vist at Tine har funnet sin overkvinne når det gjelder å lage karamellpudding. Hun hadde sjøl laget desserten som ble servert.

Festivalsjef Lars Petter Bjerkeset og hans mange medhjelpere sørget for at soldatene fikk en pangstart på oppholdet i Nesset. Gardistene må sies å være er hovedattraksjonen under årets musikkfest. Torsdag ettermiddag invaderer de gatene i Eidsvåg i marsjtakt til taktfast musikk. Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani skal stille opp ved Nessethallen og marsjere via Nesset omsorgssenter til Alstadplassen der de skal ha oppvisning. Seinere på kvelden skal de ha festkonsert i Nessethallen der festivalsjefen sjøl, Knut Marius Djupvik og regionale kops skal delta.

Bjørn Ølander ledet kvelden på utmerket vis. Han ga soldatene en innføring i Bjørnstjerne Bjørnsons unge år på prestegarden og som voksen. Han  orienterte også om de mange husene på prestegarden.

Kompanisjefen utbrakte kongens skål før ha ga ordet til ordfører Rolf Jonas Hurlen .

– For oss i Nesset er det fantastisk å kunne få besøk av 3. gardekompani og verdens beste musikk- og drilltropp. Det er helt utrolig at dere er her. Forventningene er store både til onsdagens seminar med korps fra distriktet og til torsdagens oppmars, drill og festkonsert, sa Hurlen.

Han orienterte videre om kommunen og viste til de tre nessetambassadørene der Lars Petter Bjerkeset er den sist utnevnte.

Ordføreren var sjøl gardist i 1980, og fortalte noen humoristiske historier fra året i Garden. Til latter og applaus fra soldatene.

_ Jeg ønsker dere lykke til med oppdraget i Nesset. Håper dere får ei fin uke med mange fine opplevelser. Jeg vet at dere blir godt tatt vare på!

Festivalsjefen sjøl fortalte om musikkfesten og konsertene som venter. Bjerkeset fortalte også om opprinnelsen til musikkfesten og sin egen veg dit han er i dag. Han viste til at har hatt mye igjen for arbeidet han har lagt ned. Bjerkeset rådde de unge soldatene til å stå på og ha tro på seg sjøl.

– Ikke vær redde. Ta sats. Dere er alle flinke. Stå på, oppfordret Bjerkeset.

Sammen med kjæresten Risa Ambo bidro han sjøl med musikalske innslag. Det var som alltid flott da "Vårsøg" tonet ut i lokalet. Også pianist Ole Christian Haagenrud underholdt med musikalske innslag.

Gardistene imponerte stort da de takket for kvelden med å synge salmen "O bli hos meg".

Onsdag skal gardistene på tur til Eikesdal for slik å få meg seg litt av den naturen kommunen kan by på.

Torsdag ligger det an til å bli mye folk i Eidsvåg sentrum når gardistene kommer marsjerende.