Etter mange travle økter for de mange hjelperne under Nesset Musikkfest fikk de tilsynelatende en litt roligere økt på dagtid lørdag. For mange har det gått slag i slag med ulike oppgaver siden Garden kom til bygda mandag. Festivalsjef Lars Petter Bjerkeset hadde sjøl vasket golv fram til i tretida natt til lørdag, for så å være på plass igjen på prestegarden i åttetida lørdag morgen.

Festivalsjefen benyttet lørdag anledningen å takke de over hundre gode hjelperne som har vært avgjørende for å få arrangementet i havn.

Været viste seg fra sin beste side under familedagen. Regndråpene kom først etter at utearrangmentet var avsluttet. De rundt 200 frammøtte fikk et par trivelige ettermiddagstimer i prestegardstunet.

Det var Per Kristian Nordmark Due på sju og et halvt år som slo an tonen fra scena. Han går andreåret på kulturskolen for Nesset og Gjemnes, og trakterte keyboardet med stødige fingre.

Det var flere innslag fra elever på kulturskolen. Søstrene Ragnhild og Elin Folden Istad imponerer alltid. Ragnhild har nettopp avsluttet studiene på musikklinja i Molde, og sang Whitney Houstons «I will allways lov you»- nesten like reint som originalen.

Søstrene Kristin og Ingunn Aasen framførte hver sin sang. Publikum fikk også et gjensyn med Grease-forestillingen som elever ved Nesset ungdomsskole hadde stor suksesss med i vinter.

Det satte en ekstra spiss på dagen da Lars Petter Bjerkeset utenom programmet framførte Henning Sommerros «Vårsøg» på saksofon.

Nesset menighets barnekor er det alltid en fryd å høre på. Slik også lørdag. De blir dyktig ledet og instruert av Marit Elisabeth Svensli og Erik Fostervoll.

Rundt om i de mange bygningene på prestegarden var det intimkonserter der artister fra musikkfesten spilte.

Den gamle bakerovnen på prestegarden er ferdig restaurert. Sissel Ebbesen Bugge og Linda Larssen satte 15 brøddeiger som skulle steikes i ovnen.

– Det er stort sett nok at brøda står i ovnen i en halvtime, sier bakstedamene.

Nesset musikkfest fortsetter med arrangement lørdag ettermiddag/kveld og avsluttes med kirkekonsert søndag.