Lørdag kveld inviterer Øksendal songlag til sin årlige høstkonsert.

Det er et blandakor i god høstform som håper på fullsatt kirke under konserten. Koret teller for tida tjue medlemmer. Dirigent Arne Magne Johannessen går god for sangstemma til samtlige.

– Alderssammensetningen er spredt, men vi har en rimelig «ungdommelig besetning» der det nok er riktig å si at de fleste er middelaldrende, smiler dirigenten.

Sunndalingene har vært flinke til å komme til kirka i Øksendal når songlaget inviterer til konsert.

- Det har vært veldig bra frammøte. Per Husby var med i fjor. Han skal også være med i år. Det skal også Svein Sæter som skal bidra med opplesing. De skal framføre ting sammen. Jeg har ikke full kontroll på hva de kommer med, men jeg tror både hans Hyldbakk og Jon Melkild er stikkord. Det blir nordmørspreg på det de skal framføre.

Johannessen kan ellers love et bredt repertoar. Per Husby skal framføre «Strålar mellom fjell», publikum kan glede seg på «Bryllupsmarsj fra Lødingen», «Ei natt i Moskva» og «I all sin glans nu solen stråler.»

– Dette er bare smakebiter av det som blir å høre i kirka. vi skal også ha solosang ved Per Ove Dahl. Jeg har satt tone til Hans Hyldbakks «Min siste song» som også skal framøres. Konserten har et folkelig og enkelt preg som spenner fra det lette til det mer alvorlige.

Arne Magne Johannessen har vært ansatt som dirigent i Øksendal kirke siden 1986. Nå i en deltidsstilling. Koret ble stiftet på slutten av 80-tallet.

– Vi har det trivelig sammen. Det er øving hver mandag i kirka. I starten var vi 10-15 medlemmer. Nå har aktiviteten tatt seg opp. Jeg synes det er artig at vi i dag har ei veldig god bassrekke.

Dirigenten sier det sosiale er viktig for alle medlemmene.

– Av og til samles vi til et arrangement også i etterkant av øvingene. Vi tar også en og annen utflukten sammen.

I februar neste år skal Øksendal songlag ha seminar med Per Oddvar Hildre. Seminaret er også åpent for andre sangere.