Lars Petter Bjerkeset inviterte fredag til lanseringsfest for neste års festival i lokalene til Nesset Sparebank. Banken er generalsponsor for Nesset Musikkfest som har til formål å arrangere en årlig musikkfestival som skal presentere klassisk musikk i tillegg til andre nærliggende sjangre. Det legges særlig vekt på å rekruttere unge og talentfulle musikere.

Festivalen, med initiativtaker Lars Petter Bjerkeset i spissen, har fått en pangstart etter oppstarten i 2015. I fjor var rundt 5000 mennesker innom de ulike arrangementene til festivalen. Besøket av Gardens drillkorps var det store høgdepunktet.

Festivalen har alt sikret seg støtte fra ulike fond, institusjoner og bedrifter, men er avhengig av en generalsponsor. Den oppgaven er det Nesset Sparebank som har påtatt seg. Banken fusjonerer med Bud, Fræna og Hustad Sparebank fra årsskiftet og skifter navn til Romsdalsbanken. Under fredagens lanseringskonsert var også påtroppende banksjef i Romsdalsbanken, Odd Kjetil Sørgaard, til stede.

Banksjef Jan-Børge Silset understreket at Romsdalsbanken fortsatt skal være generalsponsor.

– Vi har en langsiktig visjon. Nesset Musikkfest skal bli større enn Moldejazz. Omsetningsøkningen fra den ene året til det andre er på 167 prosent. 100 frivillige er engasjert. De utførte over 6000 dugnadstimer i fjor. Det tilsvarer tre og et halvt årsverk, sa en imponert banksjef.

Lars Petter Bjerkeset hadde med seg Ole Christian Haagenrud og Eivind Kyvig Bauge under fredagens lanseringsfest. Også Kristian Solstad Alme (12) bidro på saxofon sammen med festivalsjefen. Inspirert av musikkfesten har 12-åringen begynt som elev ved musikkskolen i Molde. Helt i tråd med intensjonene for musikkfesten.

Flere artister er allerede klare til neste års arrangement som går av stabelen 21.-24. juni. Sigrid Moldestad har to spellemannspriser og ble kåret til årets folkemusiker i 2010. Hun spiller fele, hardingfele og synger.

Bjerkeset har også engasjert strykeorkesteret Allegria med en besetning på 28 musikere. Sammen med Moldestad skal de framføre et prosjekt på låven på Nesset prestegard som er utgangspunktet for arrangementene i festivalen.

Fiolinisten Ludvig Godim kommer også. Han var med på Nessetkonferansen i år og vil gjerne komme tilbake. 18-åringen studerer i New York er har markert seg som en av landets flinkeste fiolinister.

– Vi er i kontakt med flere spennende artister vi ikke har fått bekreftet ennå. På nyåret har vi mer å fortelle om 2018-utgaven av Nesset Musikkfest, sier Lars Petter Bjerkeset.