Lørdag ettermiddag hold Kulturskolen på Indre Nordmøre (KIN) og Surnadal Skolekorps kaffekonsert på Kulturhuset i Surnadal.

Det var Surnadal Skolekorps som fikk lov til å åpne konserten. De hadde med seg et varier repertoar, blant annet med Eye of the Tiger, Da Doo Ron Ron og Don't stop believing. Dirigent Sander van der Loo forteller at det er første gang at førsteårsaspirantene er med på konsert.

- Det er omtrent 18 musikere som er med i korpset her i dag. Slik vi gjør det nå spiller aspirantene i et halvt år før de blir med på alt av konserter, tog og det vi ellers holder på med, sier han.

Han mener også at trenden med få aspiranter har snudd, men at de fremdeles trenger flere.

- Det har absolutt blitt bedre, og en større interesse for å bli med i korps, men vi ønsker oss enda flere! sier han og smiler.

Viste frem elevenes allsidighet

Da korpset hadde fremført sitt repertoar, var det John Magne Våbenø som fortsatte konserten. Han spilte sangen "My favoruite things" på klassisk gitar sammen med lærer Alex. Så var det tid for et sanginnslag - Mikaela Sveen Hjertø og Sarah Snekvik Wilhelmsen fremførte "Say Someting" akkompagnert av piano. Duetten fremførte de vakkert, og sang også tostemt.

Videre beveget vi oss inn mot 60-tallet, da Amund Pihl Strand på vokal, Bengt Preben Svinvik på gitar og Andreas Roaldset på slagverk inntok scenen med klassikeren "House of the rising sun", med hjelp av lærer Rune Dalager på bassgitar.

Gjennom konserten fikk KIN og virkelig vist allsidighet, for nå var det klart for noen klassiske, godt kjente stykker. Martin Pihl Strand spilte "Menuett" av Bach med stødig fingerspill. Helt til slutt var det Olav Gjerstad Lindvåg som avsluttet konserten med "I Dovregubbens hall" av Grieg - på elgitar. Tøft!