– Vil dere være med på en utrolig morsom og spennende reise med Drømmesång? Det er initiativtaker og regissør Svanhild Husby og alle de unge aktørene i Drømmesång som spør. For nå er de i innspurten med øvingene og søndag er de klare med forestillingen som de har jobbet med helt siden september.

Det var Svanhild Husby som hadde ideen og som dro i gang prosjektet, men det er de unge sjøl som har skrevet og hatt mesteparten av arbeidet og ansvaret med å lage forestillingen. For Svanhilds mål med prosjektet var at dette skulle være en læreprosess for å rekruttere flere barn og unge inn i revy–, teater og scenemiljøet.

– Prosessen har gitt de unge lærdom i en skaperprosess fra idé til sluttresultat. Målet med prosjektet er rekruttering til kultur i bygda vår, og ikke minst la alle deltakerne føle mestring, trygghet, tillit og samhold innenfor scenekunst og verdiskaping. De skal få inspirasjon og se at de kan få til ei slik forestilling sjøl, sier Husby.

Og med unntak av et par lånte melodier er dette en helt sjøllaget forestilling, hovedsakelig av barn og unge i Surnadal og omegn.

– Alle har vært kjempeflinke fra første pennestrøk og jobbet intenst helt siden september. De fortjener virkelig fullsatt sal nå på søndag, sier Husby.

I forhåndsomtalen på kulturhusets heimeside er det «utsatt rykter» om at både kjente, og litt mindre kjente personer blir med, som postmann Fjert, Lilly Gunn Nyheim, Pippi Kortstrømpe, Rune Gjeldnes, Jenny Klinge, Elias Pride og Martha Lovise, for å nevne noe.

Videre beskrives forestillingen blant annet slik: «Dette er en ellevill drøm skrevet av en stor gjeng barn og ungdom fra Surnadal og omegn, hvor musikk, show, dans, skuespill og sang skaper en magisk og uforglemmelig artig og «toillåt» drøm. Kanskje dukker det opp en ny Henning Sommerro, eller en ny Holger Skei??? Hvem vet, i en drøm kan det meste skje...»

Publikum får altså bli med inn i en drøm, og de får se mange nye fjes, unge aktører som aldri har stått på en scene.

– De er kjempedyktige, det vokser opp mange gode talent i Surnadal som vi må prøve å ta godt vare på. Derfor oppfordrer jeg Svarrabærje teaterlag til å være drivkrafta til å ta dette videre, ved for eksempel å starte en barne – og ungdomsgruppe. Behovet er stort, fastslår Husby.

I alt 30 barn og unge i alderen 6 – til 18 år er med på prosjektet, inkludert bandet med de fire unge musikerne Benjamin Lund Paulsen, Bror Sæther, Bjørnar Schei Hyldbakk og Per Emil Alnæs.

Flere voksne har også bidratt undervegs, og her trekker hun spesielt fram sin søster Ellinor Husby, samt Gunn Elin Røen.

– Uten dem hadde det ikke gått, for dette ble veldig omfattende! Det som startet med en liten idé ble til slutt en stor produksjon, ler Svanhild. – Drømmesång har blitt til en magisk reise inn i en drømmeverden, en musikalsk showforestilling med humor og snert. En forestilling som passer for hele familien, legger hun til. Både unge og eldre oppfordres til å kjøpe billetter til en kjempeopplevelse i Storstua.

PS! Tidspunktet på forestillingen er flyttet fram et par timer, slik at de aller minste også kan få den med seg før leggetid.

– Ballongferden til Drømmesång starter altså klokka 17, og forestillingen i en akt varer en times tid, sier Husby. – Ungene fortjener full sal, så start påska med en ellevill drøm!