De kom som perler på ei snor alle de kjente og kjære, og noen mindre kjente Prøysenviser under tirdagens konsert. 25 i tallet. Øksendalingen Per Husby og de øvrige på stjernelaget var i skikkelig Da Capo-stemning, og applausen ville ingen ende ta da Elin Prøysen, ektemannen Egil Johansson, Kari Svendsen, Viggo Sandvik, Lars Klevstrand, Kjetil Skaslien og før nevnte Husby gjorde et forsøk på å takke for seg etter bortimot en halvannen times forestilling. Samtlige ble applaudert inn på scena igjen og valgte "Mari du bedåre" som ekstranummer. Rundt 250 publikummere fikk full valuta for inngangsbilletten.

- Greit å komme heim fra konsert og få spørsmål om hvordan det gikk og om det ble ekstranummer, sa en smilende Viggo Sandvik på sin karakteristiske hedmarksdialekt.

Det var et godt voksent publikum som nesten fylte Hovshall. Kari Svendsen imponerte både med og uten banjo.  Lars Klevstrand og Viggo Sandvik tolket Prøysen på utmerket vis med sine mandige røster, og man skulle tro det skulle være slik da Sandvik blingset ørlite på teksten i visa om søskenbarnet på Gjøvik.

Elin Prøysen og ektemannen Egil Johansson skøyet og showet under flere av sine viser. Visste du at radioplageren "Eille så nær som a Ingebjørg" opprinnelig var skrevet som et bidrag til den norske Melodi Grand Prix konkurransen i 1962. Alf Prøysen og Bjarne Amdahl sendte bidraget inn anonymt. Det ble ikke antatt i konkurransen.

Per Husby var sjølutnevnt kapellmester under tirsdagens forestilling som var den første av ti i anledning at det er 100 år siden Alf Prøysen ble født. Framover høsten skal de sju artistene rundt om i hele Sør-Norge med programmet sitt.

- Vi har et unikt materiale å plukke fra. Alf Prøysen skrev rundt 500 tekster, flere av dem har fått flere melodier. Bjarne Amdahl skrev mange melodier til Prøysens tekster, men langt fra så mange som folk tror. Kanskje rundt ti prosent. Finn Luth og mange flere har satt tone til tekster fra Prøysen.

Per Husby har forøvrig hatt en ekstra travel sommer. Han er hovedredaktør for utgivelsen av Prøysens samlede verker som kommer ut i november. Han har hatt med seg Ellin Prøysen i arbeidet.

- Det har derfor vært lite tid til å besøke Øksendal i sommer. Kommer en tur i løpet av høsten. Håper å kunne bidra med noe i Kjellarstuå, og så er jeg blitt lovet noen fjellturer, smiller Husby.