Lørdag formiddag, ble kunstutstillinga Haustlys åpnet i regi Surnadal kunstforening på kulturhuset.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim fikk æren av å åpne utstillinga, som 18 forskjellige medlemmer i Surnadal kunstforening hadde bidratt med et eller flere bilder til.

Tove Sundli og Tove Schei entret først scenen for et lite komedienummer, før Nyheim overtok og holdt en liten åpningstale.

- Vi har en stor allsidighet i kommunen, og det setter vi stor pris på. Det er en glede å se den flotte kunsten aktører i kunstforeninga har å komme med, sa Nyheim.

Kunstutstillinga vil forøvrig stå frem til 7. desember.

I finstua fikk folket se 48 flotte malerier av aktørene i kunstforeninga, der flere allerede var solgte før åpninga.

En av de lokale i kunstforeninga som hadde flere maleribidrag, var Gjertrud Heggem.

Hun var glad for responsen hun hadde fått på maleriene. Heggem, som har 3 malerier i utstillinga, forteller at hun begynte å male etter å ha fått gode tilbakemeldinger på tegninger lagt ut på facebook.

- Det begynte med tegninger, der jeg fikk flere henvendelser fra folk som ville kjøpe bildene mine. Det at responsen var så bra  gjorde at jeg ville begynne å male, sier Heggem.

Dette er de 18 kunstnerne: Jenny Klinge, Anne Einum, Elin Anita Aasland, Rannveig Brøske, Gjertrud Heggem, Marion Otterlei, Ramute Baltruniene, Elisabeth Krogh, Marianne Fjærvik, Randi Hatle, Anne Grete Kvendset, Ellen Hegg, Reidar Østvik, Eldbjørg Flatekval, Lisbet Solenes, Sissel Halset Storslett, Anne Marie Rognskog.