Det var en overrasket  Lars Petter Bjerkeset som under forrige ukes Nessetkonferanse mottok Nesset Sparebanks ærespris.

– Jeg visst ingen ting på forhånd, men må innrømme at jeg lurte litt da det var viktig for arrangørene at jeg ikke reiste fra konferansen for tidlig. Jeg skulle ta flyet fra Årø klokka 17.30 så jeg hadde tenkt å avslutte litt tidligere.

– Dette er noe du setter pris på?

– Rett og slett fantastisk å bli æret på dette viset. Jeg satser for fullt på musikken som leveveg, og har nå full jobb som profesjonell musiker i stabsmusikken. Det er et konsertorkester som spiller langt mer enn marsjer og opptrer på seremonielle tilstelninger. Musikk opptar en stor del av livet mitt, og slik ønsker jeg at det skal være også framover.

Bjerkeset satser på å nå langt som musiker.

– Jeg vil gjennom hardt arbeid forsøke å nå så langt som mulig. Jeg er jo flink til å bygge luftslott, og drømmen er å bli anerkjent som musiker også i utlandet. Framtida er spennende.

Bjerkeset har innledet et samarbeid med pianisten Ole Kristian Haagenrud for slik å ha en arena der han kan eksponere seg som solist.

– Vi har blant annet opptrådt i Den Norske Opera sammen. Et interessant samarbeid der vi setter sammen program som kan fenge i ulike sammenhenger.

Lars Petter Bjerkeset mener det er mange å takke for at han har nådd så langt som musiker.

– Jeg har vært heldig som har hatt flinke folk rundt meg. Skolekorpset, Erik Fostervoll og andre pådrivere har vært viktig. Det er veldig viktig at de unge talent blir tatt godt vare på, sier Bjerkeset – som i løpet av høsten skal fullføre mastergraden han er i ferd med å ta.

– Noe av begrunnelsen for å gi deg bankens ærespris er at du bidrar til de årlige julekonsertene til skolekorpset dit du også får med deg kjente musikerkrefter du har i nettverket ditt. Dette er noe du vil fortsette med?

– Jeg føler absolutt på presset nå. Julekonsertene synes jeg artig å få bidra til, men det er Nesset Skolekorps som arrangør som fortjener ros for de. Det vil nok variere hvor i stor grad jeg klarer å få med meg musikere til konserten. Jula er jo ei travel tid. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan.

- Kan ellers legge til at jeg har startet forberedelsene til en sommerkonsert i Nesset. Hvem som skal bidra og hvor konserten skal være er foreløpig ikke helt avklart, men Knut Marius Djupvik og Ole Kristian Haagenrud blir med. I tillegg har flere andre stilt seg positive til å bli med. Dette blir knallbra, smiler, æresprisvinneren.