Landets bokhandlere har stemt frem sine favoritter til årets Bokhandlerpris.

Tiger Garté fra Surnadal er blant de nominerte - i godt selskap med navn som Gunnar Staalesen,  Henrik H. Langeland, Trude Teige og Jørn Lier Horst. Halvparten av årets nominerte har aldri vært nominerte før. Andre har både vært nominert og vunnet prisen tidligere.

- I alt ble det stemt på over 70 ulike forfattere, mangfoldet er stort og konkurransen har vært tøff, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

Garté er nominert for sin roman "Fuglehotellet".

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Blant forfatterne som har fått prisen, er Jo Nesbø, Erik Fosnes Hansen, Anne B. Ragde, Levi Henriksen og Lars Saabye Christensen.

Handlingen i boka "Fuglehotellet" er som tidligere omtalt i Driva lagt til Sunndalsøra og det lokale aluminiumsverket. Det er en sterk og personlig roman, som omhandler Gartés egen bestefar.

Tiden Norsk Forlag, som gir ut boka, presenterer den på følgende måte:

"Fuglehotellet forteller en historie som kaller på de store følelsene, en historie som vil røre det hardeste hjerte. Det er fortellinga om et rikt liv, og om minnene om et menneske som ikke lot seg helt ut forstå. Sjøl for dem som sto han nærmest."