Dersom ikke værgudene tuller det skikkelig til med vannrett snødrev lørdag, har jeg planer om å kjøre en tur til Halsahallen for å overrekke Drivapokalen til fjorårets unge vinnere. Utdelingen legges til ungdomssamlinga som samlaget arranger i Halsahallen i helga. Der møtes skyteinteresserte ungdommer for å bli instruert av en av landets fremste skyteinstruktører.

For første gang siden vi satte opp pokalen i 2009 ble det kåret to vinnere i 2015. Karen Snekvik sikret seg sin andre aksje i pokalen. Kjell Arne Fjærli sin første. Det er Nordmøre skyttersamlag med formann Ola Krogstad i spissen som har satt opp statuttene for vandrepokalen som har stått på premiehylla til mange gode skyttere de siste åra.

Det er all grunn til å bli imponert over aktiviteten i Nordmør skyttersamlag. Det er spesielt gledelig å være vitne til den gode rekrutteringa i det som er en litt spesiell, men tradisjonsrik sport. Spesiell på det viset at en 15-åring kan ligge side ved side med bestefar – eller bestemor på standplass og konkurrere om å oppnå den beste poengsummen. Spesielt i Surnadal, men også i andre skytterlag i regionen har det kommet til flere unge treffsikre skyttere de siste åra. Jeg har ei i mitt eget nabolag i Eidsvåg der Ronja Hammervold, datter til storskytter Egil Magne, virkelig har gjort seg bemerket på resultatlistene det siste året.

Jeg har sjøl hatt skyting som hobby helt siden tenåra. Skytekonkurransene på Tjellekleiva søndag ettermiddag var noe vi så fram til. Det vanket ofte også noen kroner i anviserpenger. Vi ungene var lette å be når vi ble spurt om det.

Sjøl er jeg aldri blitt noen storskytter. Gjennom mine rundt 45 år som deltaker på lagskytingene har jeg ennå til gode å ta en aksje i en lagspokal. Det har vært nære på noen ganger, men alltid har det vært noen som har vært bedre. Det har ærlig talt aldri plaget meg. Det har vært det sosiale som har vært det viktige. I tillegg har det vært god trening til jakta.

Ha ei riktig god helg!