Et lite skråblikk på navnediskusjonen vedrørende kommunesammenslåingen Sunndal/Nesset.

Det kan virke som det heteste temaet i diskusjonen om sammenslåing av Sunndal og Nesset er navnet på den eventuelt nye kommunen!

Da vil jeg virkelig spørre om hvordan i all verden ble det slik?

Er navnet viktigere enn saker om hvilke skolekretser som skal bestå? Skal det legges ned bofellesskap/sykehjem?Hva med de kommunalt ansatte? Hvor får de sine fremtidige arbeidplasser? Og hvilke tjenestetilbud blir opprettholdt?

Jeg undrer meg på hva enkelte anser som viktig i denne prosessen.

Vi kan ta et lite skråblikk på navnene.

For min del har jeg opplevd at navnet Nesset blir assosiert med curcit og utrigninger/skjørtekanter, det første en smule ubehagelig, det andre pinlig.

Mardalsfossen som er i vårt kommunevåpen er derimot et landemerke vi er stolt av. Dit tar vi med våre besøkende slektninger og venner. Ferden fortsetter gjerne over Aursjøen og ned Litjdalen til Sunndal kommune som er vill og vakker, men som har Malurt som kommunevåpen. Planten er giftig hvis den inntas i store menger.

Så Sunndal er vill og vakker, men giftig? (Om en skal være en smule ironisk.)

Hvis vi evner å inngå kompromisser så kan kanskje en god løsning være å kalle kommunen Sunndal og ha Nessets nåværende kommunevåpen? Da får begge parter med seg noe av sin "identitet" inn i den nye kommunen!

De politiske sammensetningene i kommunestyrene rundt omkring innebærer at de politiske partiene for det meste må samarbeide og inngå kompromisser. (Sunndal AP har vel rent flertall) Hvis de nevnte egenskapene er tilstedeværende i de nevnte kommuner så burde ikke dette være noe problem. Det er nemlig ikke slik som det har stått i media at vi alle (i Nesset) har noe imot å bli hetende Sunndal kommune. Kompromisset Sunndal da bør/må godta er at Mardalsfossen blir kommunevåpenet.

Bare en liten tanke fra en "husmor" i Eidsvåg.

Vigdis Fjøseid.