Her påpeker Husby at det er rundt 60% av fastboende på 16 år eller mer på Øksendalsøra som har skrevet under på underskriftslisten mot utbygging. Dette etter sin gjennomgang av listen mot utbygging med ca 900 underskrifter, og ikke 98% som Frp skriver.

Hvordan skal en politikker finne ut hvor stor andel som er i mot bygging på Øksendalsøra? Dette er selvfølgelig vanskelig når det bare foreligger signert liste fra de som ønsker å beholde friområdet for almenheten. Er de som ikke har signert for eller mot? Man tar selvfølgelig kontakt med en som han mener bør ha kjennskap til dette, og det ble i dette tilfellet meg. Jeg svarte 98% på sparket. Derfor er det meg Husby skal sette i gapestokken og ikke Andreassen og Frp.

I 2016 har det vært 25 fastboende over 18 år på Øksendalsøra foruten «Villa Gjennomtrekk» (utleieboligene). Disse er:

Fred Ove Smistad

Marit Dyrlie Smistad

Bjørn Lervik

Sigrid Helga Lervik

Arve Mellomsæter

Karine Aicha

Gunnar Erstad

Ann-Heidi Gikling

Jørgen Gikling

Britta Erstad

John Erstad

Tove Røssing

Marie Boyne

Ken Boyne

Jan Smisethjell

Hege Mo Westerheim

Geir Sæther

Halldis Sæther

Edgar Engelstad

Sissel Kalset

Einar Simonhjell

Magnhild Simonhjell

Tor Jakobsen

Kristin Rugtveit

Anne Brit Melkild

2 av disse forholder seg nøytrale til reguleringsplanen. Resten har signert på listen mot utbygging, bortsett fra en person som kom flyttende fast hit for noen år siden. Men denne personen har signert  klagen som i dag  ligger hos Fylkesmannen og ble tatt med i min hoderegning. Jeg antydet 98%, noe som var feil.

25 personer hvorav 2 nøytrale blir 92%. Husby mener det er 60%.

«Villa Gjennomtrekk» tok jeg ikke med da det stadig er utskiftninger der.  Hva som er riktig kan nok diskuteres. Jeg går ut ifra at Husby har tatt de med siden han har kommet frem til 60%.

Alle med tilknytning til Øksendal fikk komme og stemme på bygdelagsmøtet i 2013 som han har som utgangspunkt og argument, men eierne av ferieboligene har han ikke tatt med i sin prosentregning. De er derfor ikke tatt med av meg heller, selv om det har økt prosenten ytterligere.

I dag er det 4 ungdommer på øra som er over 16 år, som ikke hadde stemmerett på bygdelagsmøtet i 2013. De syns jeg skal få slippe å ta stilling til denne polariseringen i bygda, og har aldri blitt spurt om å signere noe som helst. De har nok Husby tatt med på sin kuleramme sammen med de i «Villa Gjennomtrekk».

Dersom husby er så opptatt av prosenter så kanskje han kan regne ut hvor mange prosent av befolkningen i Øksendal som møtte opp og stemte anonymt for utbygging på bygdelagsmøtet? Dersom det er 300 innbyggere i Øksendal over 16 år, blir det vel bare 17%?

Eller kanskje enda bedre, hvor mange personer har skrevet navnet sitt under ett papir som støtter hans privatisering av friområdet? Jeg har funnet ut at det er 29 stk. på postlisten. Med 300 innbyggere så blir det 9,6%.

Jeg har en mistanke om at dette er et forsøk på å holde debatten langt unna prosessen som har blitt belyst den siste tiden på sosiale media. Ber dere ta en tur innom: http://reguleringsplanforoksendalsora.simplesite.com/

Kanskje Husby burde vise sitt eget regnestykke før han kritiserer andres.

Gunnar Erstad